Vad är gaming?

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Gaming betyder att spela via en PC, konsol eller på något annat virtuellt sätt. Det är alltså inte när du spelar fotboll på bakgården eller kastar frisbee med en polare. Även brädspel räknas till gaming. Det är kanske inte det första man tänker på men det räknas fortfarande in. 

Spelar man någon form av dator eller tv-spel ingår man ofta i vad som kallas gaming communityn. Detta gör man även om man inte aktivt kommunicerar där. Det är som en stor gemenskap där alla räknas in oavsett vilket spel man spelar. 

Äntligen har den stora rean BLACKWEEK dragit igång! För att du enkelt ska kunna hitta de bästa erbjudandena har jag tagit fram en särskild artikel som listar de bästa erbjudandena. Klicka här för att komma dit!

När man tänker på gaming är ofta det första som dyker upp onlinespel. Det innebär att man spelar med eller mot andra över internet. Onlinespel är självklart gaming men man glömmer ofta bort att även offline spel räknas till gaming. Det finns många personer som föredrar att själv sitta och spela utan att möta någon annan. 

I takt med att gaming har vuxit så har flera stora företag skapats, exempelvis Nintendo. Dessa nya bolagen levererar nya spel hela tiden som lockar nya personer in i gamingens värld.

Vad är en gamer?

Vad en gamer är kan bero lite på vem man frågar. Generellt kan man dock säga att en gamer är en person som utövar gaming, det vill säga spelar spel. 

Vissa menar att man genom att spela ett visst spel, exempelvis Counter Strike är mer “gamer” än någon som inte gör det. Det stämmer inte, du är lika mycket gamer om du spelar ett spel som Counter strike där du skjuter folk som om du spelar Transformice där du är en mus och jagar ostar. 

Precis som jag nämnt tidigare så är man en gamer även om man spelar offline spel. Man måste inte sitta och spela med eller mot andra för att få kallas gamer. Det funkar lika bra att sitta och spela offline mot exempelvis en dator och ändå kalla sig gamer. 

En del anser också att man behöver ha en viss utrustning för kunna kalla sig gamer. Det spelar ingen roll vad du spelar på för utrustning utan huvudsaken är att du spelar spel. 

De flesta gamers spelar spel för underhållningen men det finns även de som gör det professionellt. Idag finns det flera som är gamers och tävlar i e-sport. De kan många gånger tjäna väldigt bra med pengar. 

Att vara en gamer är väldigt brett och alla som spelar spel räknas dit. Gaming är inkluderande och du ska känna dig välkommen in i gemenskapen.

/Oliver

2 svar på ”Vad är gaming?”

Lämna en kommentar