Tvätta musmatta? Så enkelt är det!

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Många som sitter framför datorn dricker läsk, äter chips och äter måltider. Det är därför inte så konstigt att musmattan kan bli ganska smutsig. Därför går jag igenom hur man tvättar sin musmatta.

Ibland kanske det inte syns på musmattan att den behöver tvättas, men tro mig, det behöver den. Tänk när du äter chips eller jordnötter, hur mycket smulor och fett hamnar då inte på musmattan och gaming tangentbordet?

Läs gärna också: Vilken är den bästa gaming musmattan?

Musmattor i olika material tvättas olika

Innan du börjar tvätta din musmatta så är det bra att veta vilket material den är gjord av. Idag är det vanligaste att den är gjord i textil eller plast.

En musmatta som är gjord i plast eller gummi kan enkelt torkas av med en blöt trasa. För en musmatta gjord i textil så är det bäst att fylla upp diskhon eller en hink med varmt vatten och tvål. Därefter gnuggar du musmattan försiktigt för att smutsen ska lösas upp.

Har du en gammal musmatta gjord i textil så bör du ta det extra försiktigt. Eftersom gamla musmattor lätt får fula sidor och kanter.

Det går även att köra enbart tvål och en borste. Men jag rekommenderar att köra varmvatten med tvål och sedan gnugga lite lätt. Vanligtvis så löses fläckarna upp utan att du behöver gnugga särskilt hårt.

Det finns även ett annat alternativ för att tvätta musmattan. Detta alternativ passar bäst för dem som har en riktigt smutsig musmatta som behöver tvättas.

Vissa tycker att detta sätt är perfekt medan andra faktiskt har fått sina musmattor förstörda.

Det man gör är att man slänger in musmattan i tvätten och kör ett skonsamt program för textiler.

Låt den sedan självtorka eller använd en hårtork ifall du inte kan vänta. Använd inte torktumlaren, då kommer den definitivt att förstöras.

Allt gott, Oliver

Lämna en kommentar