Streaming lampa – bästa lampan för streaming 2023

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

En streaming lampa kan vara oerhört bra att ha för att skapa ett bra ljus för din stream. Många av de största streamersen använder sig av lampor för man som tittare hela tiden ska kunna se dem. Därför ska jag i den här artikeln gå igenom de bästa streming lamporna 2023.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.

Varför behöver man en streaming lampa?

Att skaffa en streaming lampa är en väldigt bra investering ifall du vill ta ditt streamande till en ny nivå.

Ljuset i din stream spelar mycket större roll än vad du tror. Är rummet för mörkt så kommer de knappt kunna se dig. Är det för ljust blir det inte heller skönt för ögonen att kolla på. Du vill ha ett mellanting. Det kan du skapa genom att använda dig av en streaming lampa. Du kan flytta på den eller reglera ljuset för att få det precis som du vill.

Har du dessutom en streaming lampa så märker dina tittare att bilden på dig alltid har bra kvalite. Med ett bra ljus så blir kvaliteten på bilden bättre och det märker dina tittare.

En streaming lampa ger ett mer seriöst intryck till dina tittare. Det är ett sätt för dig att visa att du vill att kvaliteten på streamen ska vara hög. Sådant uppskattas av tittare och kommer säkerligen att ge dig fler tittare.

Du får också ett mjukt ljus med en streaming lampa. Många av lamporna är extremt bra på att göra ljuset “mjukt”, det blir alltså inte allt för skarpt för dina tittare.

Läs gärna också om de bästa streaming kamerorna.

Vad ska man tänka på när man köper en lampa för streaming?

Den första saken du behöver tänka på är om du vill ha en lampa eller flera. Har du en lampa så kanske du vill lägga ned lite extra pengar så att den funkar väldigt bra. Fördelen med två lampor kan vara att du kan ha dem på två olika positioner för att skapa ett behagligt ljus. Det kan vara lite svårt att veta hur många lampor man vill ha men vanligtvis funkar en utmärkt.

Den andra saken du behöver tänka på är hur långt stativ du vill ha. Vill du ha lampan uppifrån pekande ner mot dig så behöver du ha ett väldigt långt stativ. De flesta stativ är enkla att justera längden på men det är också en viktig sak att tänka på ifall man tycker det är viktigt. Det finns alltså lite olika saker du behöver tänka på angående stativet. De allra flesta brukar dock vilja ha svagt ljus framifrån eller lite starkare ljus från sidan. Då passar i stort sett alla stativ och lampor kanon!

En annan bra sak att tänka på är storleken på lampan. Har du en liten “streaming hörna” så kanske det inte passar att ha en jättestor lampa. Det kanske istället är snyggare att ha en mindre lampa som man lättare kan ställa undan när den inte behövs.

De bästa streaming lamporna 2023

Nu när du vet lite kring vad du bör titta på när du kikar på streaming lampor så tänkte jag att vi går in på vilka de bästa streaming lamporna 2023 är.

Det finns många bra men jag har försökt plocka ut de bästa och även välja lampor ur olika prisnivåer. Jag ställer produkten i relation till priset när jag listar dem nedan.

1. Elgato Key Light Air – bästa streaminglampan 2023

En väldigt prisvärd lampa som kommer med en LED-panel som ger väldigt bra ljus. Den går även att styra från mobilen med en app eller stream deck. Själva stativ armen kan vara från 60 cm till 89 cm.

En oerhört bra och flexibel lampa. Går också att styra enkelt från en app eller via stream deck. Därifrån kan du enkelt styra ljusstyrkan vilket kan vara bra ifall du streamar länge och det börjar bli mörkt ute.

Elgato Key Light Air passar utmärkt för mindre områden. Ett bra ställe att sätta den på är sidan av bordet om du streamar via en dator. Då kan man enkelt få ljuset snett nedåt mot dig. Jag skulle också starkt rekommendera att kanske skaffa två stycken för att få ett ännu bättre ljus. Att ha 2 stycken lampor på vardera sida av bordet är absolut optimalt för att få det optimala ljuset i din stream. De tar dessutom väldigt liten plats och går lätt att plocka undan för att frigöra mer plats.


2. Elgato Key Light (ta din stream till en helt ny nivå)

Ljuset är väldigt kvalitativt. Ljuset är väldigt ljust och kan lätt ändras och regleras. Det går också att styra ljuset via en app i mobilen eller via datorn. Det finns även en kontroll som du kan stänga av och sätta på lampan med. Den blir inte heller särskilt varm i jämförelse med lampor som har softboxes.

Elgata Key Light är lampan för dig som verkligen vill ge ett professionellt intryck och som vill köpa en lampa med ypperlig kvalitetet.

Lampan är väldigt enkel att använda och precis som Elgato Key Light Air så tar den inte mycket plats.

Själva stället som hänger med har en bra kvalitet och snygg design. För att göra lampan som mest rättvis bör man skaffa två stycken för att ha en från varje sida. Då får du verkligen ett professionellt ljus i din stream.


Vanliga frågor och svar

Att köpa en lampa för streaming är ett rätt stort beslut som man tar för att förbättra kvaliteten på streamen. Det innebär att det uppkommer en hel del frågor och här kommer de vanligaste samt svar på de.

Hur länge håller en streaming lampa?

Livslängden på glödlamporna brukar vara 5000-8000 timmar men yttre påfrestningar kan såklart spela roll.

Hur mycket pengar ska man lägga på en lampa för streaming?

Det är svårt att spara på då det är väldigt individuellt. Vad som är mycket pengar för dig kanske är lite pengar för någon annan. Alla de produkter som jag listat i artikeln är dock bra produkter och de kommer att ge din stream ett lyft.

2 svar på ”Streaming lampa – bästa lampan för streaming 2023”

Lämna en kommentar