Bästa streaming mikrofon 2023 – mikrofon för streaming

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Streaming har idag växt till en oerhört stor marknad. Det finns många olika plattformar där streamers slåss om att fånga tittarnas uppmärksamhet. Ett sätt att utmärka sig ur mängden är genom att ha bra streaming utrustning. En streaming mikrofon är bland det viktigaste då det är genom den du kan prata och interagera med tittarna. Därför har jag satt ihop listan bästa streaming mikrofon 2023.

Artikeln är uppbyggd som så att här nedan kommer en tabell över listan bästa streaming mikrofon 2023. Därefter kommer lite saker som kan vara bra att veta om streaming mikrofoner. Därefter går jag igenom mer i detalj om de olika produkterna och ger min syn på dem.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Komplett, Kjell&Company och Webhallen.

1. Rode NT-USB - Bästa streaming mikrofon 2022

2. Blue Yeti X Pro BLACKOUT

3. Nikabe M-2 Mikrofonkit - bästa budget streaming mikrofon 2022

Varför behöver man en streaming mikrofon?

En streaming mikrofon kan du använda till många saker, förutom för twitch så behövs en bra mikrofon vid podcasts och Youtube. En riktigt bra streaming mikrofon kan innebära att du tar din streaming till nästa nivå.

Twitch är en svår plattform idag, särskilt svårt för de som är i början av sina streaming-karriärer. Se ett köp av en streaming mikrofon som en investering. Detta eftersom tittarna kommer kunna interagera med dig lättare och det kommer att betala tillbaks sig i slutändan.

Kan man använda sig av mikrofonen i headsetet?

Ja det går helt klart. Ett headset är dock byggt för att du både ska kunna höra och prata. Prislappen för det är ofta ungefär som en riktig streaming mikrofon. Headsetets mikrofon blir då sämre eftersom pengarna också behöver läggas på ljudet. En streaming mikrofon är 100% framtagen för att kunna ta emot ditt ljud och skicka det vidare. Därför är det naturligt att en streaming mikrofon är mycket bättre än mikrofonen på dina hörlurar.

Ifall du bara vill sitta och spela samtidigt som du snackar med polarna i Discord så behövs ingen extern mikrofon. Vill du däremot streama och kunna interagera med tittarna så rekommenderar jag en streaming mikrofon starkt.

Skillnaden i ljudkvalitet som dina tittare får ta emot är mycket stor. Alla inställningar och funktioner gör att en streaming mikrofon är oerhört mycket bättre än headsetets mikrofon.

Som jag nämnt tidigare så bör du se ett köp av en streaming mikrofon som en investering, inte ett måste.

Behöver man ha ett stativ för streaming mikrofonen?

Ja det behöver du oftast. Utan ett stativ så är chansen stor att du måste placera den väldigt nära dig och att den då stör dig när du spelar.

Med ett stativ kan du ha den långt ifrån dig och sedan vinkla den dit du vill ha den. Då riskerar den inte att störa dig på samma sätt och du kan enkelt flytta samt vrida den.

De allra största streamers använder alla ett stativ för sin streaming mikrofon. Det gör det så mycket lättare att spela spelet.

Stativet jag rekommenderar är: Rode Mikrofonstativ för bordsmontering

Har du däremot en plats på bordet där du tror att du kan sätta mikrofonen utan att den stör dig så använd det. Lägg då lite extra pengar på den bästa streaming mikrofon 2023.

Hur har jag tänkt när jag satt ihop listan bästa streaming mikrofon 2023?

Jag har försökt att kolla på så många olika faktorer som möjligt. De viktigaste har dock varit pris, kundrecensioner och egenskaper. Jag har inte fysiskt testat produkterna på listan.

Jag är nöjd med listan, hoppas den är till nytta för er!

Bästa streaming mikrofon 2023

För attdet ska bli enklare för dig att hitta en bra mikrofon för streaming så har jag satt ihop listan bästa streaming mikrofon 2023. Här kommer den!

1. Rode NT-USB – bästa streaming mikrofonen 2023

  • Studiokvalitet
  • Perfekt för streaming och podcast
  • Kommer med popfilter och ett litet bordsstativ
  • Uttag för medhörning i realtid

Rode NT-USB är vinnaren i listan bästa streaming mikrofon 2023. Detta är en otroligt bra streaming mikrofon med väldigt bra kvalitet.

Mikrofonen levererar ett kristallklart ljud. Kvaliteten är densamma som i studio. Med detta ljud så lär tittarna absolut inte kunna missa att höra vad du säger. Det är praktiskt taget nästan omöjligt.

Ett popfilter följer också med mikrofonen. Den gör så att ljud du inte vill ha med inte heller kommer med. Det är bara det som sägs rakt framifrån som faktiskt kommer med. perfekt för dig som streamer då man inte vill ha med ljud som kommer utifrån.

Mikrofonen ansluts enkelt i datorn med en USB-kabel som följer med. USB-kabeln är 6 meter lång vilket gör att du även enkelt kan spela in podcasts.

Det finns även möjlighet att via en 3,5 mm ljudutgång lyssna på vad som sägs i realtid. Det är väldigt bra om du vill testa ljudet och se hur det låter, då kan din polare snacka och du kan lyssna i realtid.


2. Blue Yeti X Pro BLACKOUT – bästa premium streaming mikrofon 2023

  • Byggd och designad för gaming, streaming, Youtube och podcasts
  • Logitech G HUB

Blue Yeti X Pro BLACKOUT är en väldigt bra streaming mikrofon som flera av de största streamersen använder sig av.

Den är skapad av företaget Blue som är kända inom streaming mikrofon branschen. Logitech har köpt upp företaget idag och det är därför de lagt in programvaran Logitech G HUB. Där kan du bland annat styra mikrofonens inställning och sätta på belysning på mikrofonen.

Ljudet är grymt, dock rekommenderar jag att du köper till en stativ arm, annars kan den störa dig när du spelar.

Blue Yeti X Pro BLACKOUT passar dig som vill ha det många av de största streamersen har idag. Med denna streaming mikrofon kommer du ta din stream till nästa nivå.


3. Nikabe M-2 Mikrofonkit – bästa budget streaming mikrofon 2023

  • Shock mount, pop filter och puffskydd följer med
  • Perfekt för streaming och podcasts
  • Väldigt billig

Nikabe M-2 Mikrofonkit är bästa budget valet när det kommer till streaming mikrofon 2023. Den gör vad den ska och är riktigt billig.

Med denna produkt får du ett helt paket och det är bara att börja streama. Väldigt enkelt att få det att funka.

I paketet får du förutom en mikrofon även Shock mount, pop filter och puffskydd. Det gör så att störande ljud ljud försvinner, exempelvis ett skakigt bord. Dessutom följer det med ett stativ vilket innebär att du inte heller behöver tänka på det. Stativets arm är enkel att vrida och höja samt sänka vilket gör att det ska mycket till för att den ska vara i vägen.

Mikrofonen kan du ansluta med en 3,5 mm-kontakt till din dator. Det går även att använda sig av XLR men det blir lite krångligare.

Nikabe M-2 Mikrofonkit passar dig som köpa ett helt paket där alla delar ingår och bara sätta igång att streama.


Läs gärna också: bästa streaming kamera och bästa streaming lampan.

Allt gott, Oliver

3 svar på ”Bästa streaming mikrofon 2023 – mikrofon för streaming”

Lämna en kommentar