Bästa streaming kameran 2023 – Bästa webbkameran för streaming

Senast uppdaterad september 21, 2023 av Oliver

Den bästa streaming kameran är ett viktigt verktyg för dig som streamer. För att dina tittare ska kunna se dig och för att du ska kunna förmedla dina ansiktsuttryck krävs en webbkamera för streaming. En streaming kamera av bra kvalitet är något som får dig att sticka ut som uppskattas av dina titare. Dessutom kan en streaming kamera användas som webbkamera för videomöten och liknande.

Först kommer en tabell med de bästa streaming kamerorna 2023 och därefter kommer lite saker man ska tänka på vid köp av en streaming kamera. Avslutningsvis så ges recensioner kring de olika produkterna.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Komplett, Kjell & Company och Webhallen.

1. Logitech C922 Pro Stream Webbkamera - Bästa streaming kameran 2023

2. Logitech Brio Stream Webbkamera - bästa premium streaming kameran 2023

3. Plexgear 720p Webbkamera - bästa budget streaming kameran 2023

4. ASUS Webcam C3 - bästa webbkameran 2023

Varför är det viktigt att ha en bra streaming kamera?

Att ha en streaming kamera gör att du kan interagera mer med dina tittare. Kan de se dig när du pratar eller när du spelar så skapar det ett tjockare band mellan dig och dina tittare.

En bra streaming kamera gör upplevelsen för dina tittare bättre. De kan exempelvis se dig i bättre videokvalitet och de kan då följa med lättare i dina ansiktsuttryck.

I dagens streaming-värld behöver man skilja sig från mängden. Ett sätt att göra det på är att ha den bästa streaming kameran 2023. Det kommer garanterat få dig att urskilja dig ifrån alla andra streamers.

Som med mycket annat behöver man veta kring vilken prisnivå man vill lägga sig. I slutändan är det dock värt att lägga ned en ganska stor summa på en streaming kamera. Det är ju den som underlättar byggandet av bandet mellan dig och tittarna. Se det mer som en investering som i slutändan betalar tillbaka sig genom att tittarna får en bättre upplevelse. Då lär du också få fler följare och donationer.

Vad ska man tänka på när man köper en streaming kamera?

Som jag nämnt tidigare är det viktigt att veta kring vilken prisnivå man vill lägga sig. Därför har jag också med lite olika webbkameror i olika prisklasser, för att passa alla.

Ifall du har annan utrustning som exempelvis en streaming lampa så kan det vara viktigt att väga in det i beslutet. Saknar du en streaming lampa skulle det kunna vara bra att välja en streaming kamera som är bra i dåligt ljus.

Det som vanligtvis skiljer de olika webbkamerorna åt är upplösning, optik, bilduppdateringsfrekvens och ljuskänslighet.

Måste man ha en webbkamera när man streamar?

I de allra flesta fall är svaret ja, även om det finns en del streamers som lyckats utan att vara med på bild.

Med en webbkamera kan du bygga ett starkare band mellan dig och tittarna. En webbkamera fångar dina rektioner och gör det lättare och roligare för tittarna att hänga med i din stream. Det är också många tittare som inte alls tittar på streamers där de inte kan se personen.

Denna fråga har diskuterats flitigt på Reddit och du kan läsa mer om det här i Reddit-tråden.

Bästa streaming kameran 2023

För att du ska veta vilken streaming kamera som är bäst så har vi gått igenom alla. Här nedan listar vi våra favoriter.

1. Logitech C922 Pro Stream Webbkamera – bästa streaming kameran 2023

Webbkamera som kan filma i 1080p full HD. Använder sig av autofokus och lågljusjustering för att skapa bra bild även när ljuset är dåligt. Det tillkommer även en mjukvara som gör det möjligt att skapa ett visuellt tema i bakgrunden – perfekt för streamers. Det hänger även med en tripod som gör att du kan vara mer kreativ än att sätta den på datorskärmen. Två flervägsmikrofoner finns också med. Ansluts med USB-kabel.

Logitech C922 Pro Stream Webbkamera är byggd och designad för att passa streamers. Den har allt man kan tänkas behöva och är väldigt enkel att ha att göra med.

Tripoden som följer med gör det enkelt att byta position på webbkameran för att variera. Det går också utmärkt att fästa den på datorskärmen.

Det är solklart den bästa streaming kameran 2023 då priset är nästan för lågt för denna produkt.

Streamers som Dakotaz (Fortnite) och Bjergsen (League of Legends) använder denna webbkamera. Det säger ganska mycket om hur bra denna streaming kamera är.


2. Logitech Brio Stream Webbkamera – bästa premium streaming kameran 2023

Webbkameran kan filma i Ultra HD (4k, 30 FPS). Den kan ställas i 3 stycken olika vinklar (65, 78 eller 98°). Webbkameran hanterar också starkt ljus samt knappt något ljus alls, väldigt bra. Bakgrunden kan bytas ut mot ett visuellt tema för att göra streamen roligare. Webbkameran kan fästas på datorskärmen eller sättas fast på en tripod/stativ. Finns även möjlighet att använda dess ansiktsigenkänning för att logga in via exempelvis Windows Hello. Tillkommer även USB-kabel och 12 månaders pro licens för Xplicit.

Logitech Brio Stream Webbkamera passar dig som verkligen vill ha det bästa på marknaden. Det är en väldigt stor investering men tittarna kommer garanterat att älska kvaliteten.

Det går både att fästa den på datorskärmen men också fästa den på ett stativ. Det gör att du kan vara kreativ och variera positionen på webbkameran.

Sitter du på ett ställe där ljuset varierar mycket så är denna webbkamera perfekt.


3. Plexgear 720p Webbkamera – bästa budget streaming kameran 2023

Plexgear 720p Webbkamera filmar i 720p HD. Webbkameran kan fästas på datorskärmen eller ställas på bordet. Man ansluter den via USB-kabel. Den har också en inbyggd mikrofon ifall det skulle behövas.

En webbkamera som gör vad den ska. Kvaliteten kan inte jämföras med de två föregående produkterna.

Bryr du dig inte om 1080p så funkar denna webbkamera kanon, då den filmar i 720p.

Den är lätt att installera och är också relativt billig.

Passar bra för den som är i starten av streaming-karriären och som vill ha webbkamera som gör vad den ska.


4. ASUS Webcam C3 – bästa webbkameran 2023

ASUS-webbkameran C3 är den bästa webbkameran för användare som söker högkvalitativ videokommunikation. Den erbjuder en imponerande upplösning på 1080p med smidiga 30 bildrutor per sekund, vilket ger skarp bild.

Dess strålformande mikrofoner filtrerar effektivt bort bakgrundsljud, inklusive tangentbordstryckande och andra störande ljud, vilket garanterar kristallklar ljudkvalitet under livestreaming och videosamtal.

Kameran har en justerbar klämma med 90 graders lutning och 360 graders rotationsmöjlighet, vilket gör den kompatibel med en mängd olika enheter, inklusive bärbara och stationära datorer. Dess breda synfält gör den perfekt för konferenser, distansarbete och samtal med flera deltagare. Såklart går den även att använda till streaming om man vill. Kompatibilitet med populära applikationer som Skype, Microsoft Teams och Zoom gör den till ett mångsidigt val för alla videokommunikationsbehov.

Passar bra för den som vill ha en två i ett lösning, där både bild och ljus ingår.


Hur tänkte jag kring rangordningen?

Jag försökte väga in funktionalitet, bildkvalitet och pris när jag rangordnade dessa produkter. Det är ofta en svår avvägning och något som jag tycker är viktigt kanske inte är viktigt för dig.

En förutsättning för att de ska hamna på denna listan är dock att de är någorlunda prisvärda.

Mikrofonen på en webbkamera

Det är viktigt att poängtera att mikrofonerna som sitter på dessa webbkameror sällan är bättre än de som sitter på hörlurarna.

Det är därför bäst att använda de mikrofonerna istället.

Läs gärna också om den bästa streaming mikrofonen.

Allt gott, Oliver

3 svar på ”Bästa streaming kameran 2023 – Bästa webbkameran för streaming”

Lämna en kommentar