Bästa spelkonsolen för barn 2023

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Få saker ger så mycket glädje till barnen som en riktigt bra spelkonsol där de kan få upptäcka en helt ny värld. Som förälder kan det också vara skönt att låta dem spela någon timme så att man själv kan få lugn och ro. Idag finns det flera olika spelkonsoler ute på marknaden och det kan därför vara lite som en djungel för dig som förälder. Därför har jag tagit fram topplistan bästa spelkonsolen för barn 2023.

En spelkonsol är inte bara något som är kul utan den kan också utveckla ditt barns färdigheter. Genom spelande utvecklas ögon-handkoordinationen och i många fall kan barnet lära sig lite engelska. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Komplett.

1. Nintendo Switch 2019 - bästa spelkonsolen för barn 2022

2. Nintendo Switch Lite - bästa handhållna spelkonsolen för barn 2022

3. Xbox Series S - ett bra alternativ

Bästa spelkonsolen för barn 2023

Topplistan riktar sig främst till barn upp till 12 år. Jag har tittat på pris, egenskaper och kundrecensioner för att sätta ihop listan.

1. Nintendo Switch 2019 – bästa spelkonsolen för barn 2023

  • Väldigt populär spelkonsol
  • Enkel kontroll att lära sig
  • Smidig att ta med sig

Nintendo Switch 2019 är den bästa spelkonsolen för barn 2023. Med tanke på hur populär den är bland barn så är det inte speciellt konstigt att den hamnar högt upp på listan.

Kontrollen är ganska simpel att lära sig jämfört med många andra spelkonsolers kontroller. Det gör att även riktigt små barn kan spela. Det är även möjligt att köpa fler kontroller så att du kan spela med barnet eller låta syskonen spela tillsammans. Dessutom kan du utöva föräldrakontroll med hjälp av en app. Medföljer gör två kontroller.

Kanske det bästa med denna spelkonsol är att den förutom att ansluta till teven även går att ta med sig. Genom att ta med sig skärmen blir det lite som att spela på en Ipad eller liknande. Perfekt att ta med sig om ni ska iväg på roadtrip med bil och barnen vill ha något underhållande att göra. Batteriet räcker 2,5h till 6h beroende på vilket spel som spelas.


2. Nintendo Switch Lite – bästa handhållna spelkonsolen för barn 2023

  • Handhållen spelkonsol
  • Spela alla populära Nintendo-spel
  • Kan spela online

Nintendo Switch Lite är den bästa handhållna spelkonsolen för barn 2023. Denna smidiga och enkla spelkonsolen är perfekt för den som vill kunna ta med sig spelandet.

Med denna konsol kan du spela online tillsammans med andra som har Nintendo Switch. Låt barnen spela tillsammans med sina kompisar oavsett var de befinner sig.

Kan tyvärr inte anslutas till en TV.


3. Xbox Series S – ett bra alternativ

  • Liten
  • Stort utbud av spel
  • Spel laddas ned digitalt

Xbox Series S är ett mycket bra alternativ till de andra spelkonsolen på listan.

Utbudet av spel är mycket stort och det finns spel både för yngre och äldre barn. Du slipper krångel med cd-skivor då spelen laddas ned digitalt. Xbox-kontrollen kan dock uppfattas lite svårare att lära sig än kontrollen för Nintendo Switch.

Spelkonsolen är mycket liten vilket gör att den får plats i alla hem och dessutom enkelt kan gömmas.

Tyvärr är det inte möjligt att spela med 4K-upplösning men med största säkerhet är det inget som dina barn kommer märka av.


Lämna en kommentar