Bästa PS5 headset 2023 – bäst i test [GUIDE]

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Är du på jakt efter nya hörlurar till ditt PS5? Då har du säkert märkt att det finns väldigt många olika ute på marknaden och det är därför väldigt svårt att veta vilket headset till playstation som är bäst i test. För att underlätta för dig har jag tagit fram listan bästa PS5 headset 2023. 

Här nedan ser du en tabell över listan bästa PS5 headset 2023. Därefter kommer lite kort information som kan vara bra att tänka på innan du köper nya PS5-hörlurar. Avslutningsvis går jag in mer i detalj på de olika hörlurarna som tar plats på listan. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Komplett.

1. Pulse3D Wireless Headset - bästa PS5 headset 2022

2. Corsair Gaming Virtuoso RGB Wireless SE Headset - bästa premium PS5 headset 2022

3. MSI Immerse GH30 V2 - bästa budget PS5 headset 2022

Så väljer du PS5 headset

De olika PS5-hörlurarna på marknaden skiljer sig åt. Skillnaderna är inte alltid så stora men flera mindre skillnader kan gör en stor skillnad på helheten. Här nedan går jag igenom de vanligaste valen som man behöver tänka på. Läs gärna också under rubriken “hur ansluter man ett ps5 headset” för att få veta saker som kan vara bra att veta vilka hörlurar som är kompatibla med PS5. 

Trådbundet eller trådlösa PS5-hörlurar

Idag finns det både trådbundna och trådlösa PS5-headsets och skillnaden i kvalitet mellan dem är inte så stor som den var förr. Därför tycker jag att om man har möjlighet bör man välja trådlösa. 

Fördelarna med trådbundna är att de kan vara lite billigare och ha lite bättre ljudkvalitet (dock inte så stor skillnad som förr). Nackdelen är ju dock uppenbar. Ska du exempelvis resa dig och hämta något i kylskåpet så måste du ta av dig hörlurarna och sedan sätta på dig dem när du sätter dig ned igen. Du kan alltså inte röra dig som du vill.

Trådlösa headsets största fördel är ju såklart att du kan röra dig precis hur du vill. Du är inte begränsad av hur lång sladden är, som du är vid trådbundna hörlurar. Du kan byta från soffan till fåtöljen utan att behöva fundera på hörlurarna. Största nackdelen är att du behöver ladda hörlurarna. Det finns få saker som är värre att uppleva än när du är riktigt spelsugen och så upptäcker du att hörlurarna inte har något batteri. Med lite framförhållning är det dock inget problem, men vet du om att du sällan har den framförhållningen så kanske trådlösa inte är något för dig.

Stöd för 3D-ljud

PS5 (som tillverkas av Sony) har 3D-ljud vilket innebär att hörlurarna behöver stödja 3D-ljud. 3D-ljud är en grym teknik som gör att du hör mycket bredare. Vad menar jag med det? Jo du kommer höra ljud från olika håll, exempelvis underifrån och ovanifrån. Detta gör spelupplevelse mer realistisk. Det är också avgörande för vissa spel, exempelvis skjutspel där du ska lokalisera vart fiende skjuter dig ifrån. 

Se därför till att köpa ett headset som stödjer Sonys 3D-ljud.

Vilken tv man spelar på är väldigt viktigt för spelupplevelsen. Är du på jakt efter ny gaming tv så kolla gärna in min artikel här.

Hörlurarnas bekvämlighet

Bekvämligheten är A och O. Sitter hörlurarna dåligt och gör ont efter ett tag så kommer det dra ned spelupplevelse oerhört mycket. Jag vet själv att när man väl spelar så vill man gärna spela i ett par timmar – om inte mer. Om hörlurarna då inte sitter bra på huvudet så blir man väldigt frustrerande och risken är att de timmarna man spelat känns bortkastade. 

Det kan dock vara svårt att veta vilka headset som är bekvämliga när man beställer på nätet. Generellt kan man dock säga att billiga ps5 headset är lite mindre bekväma och ju dyrare de blir desto bekvämligare är dem. Det är huvudregeln men såklart finns undantag. 

Jag själv brukar välja hörlurar som har mycket skum, då vet jag att de i alla fall är mjuka. Det innebär dock inte att de per automatik är sköna men det är väldigt svårt att veta. Ett tips kan vara att läsa igenom kundrecensioner för att se vad tidigare köpare har att säga om bekvämligheten. 

Priset

Priset är som vid varje köp väldigt viktigt och i vissa fall helt avgörande. Som köpare vill man få ut så mycket som möjligt av varje krona som man betalar. Det är naturligt och det är väldigt sunt att tänka så när man ska köpa ett par hörlurar. 

De billigaste PS5 headseten kostar endast några hundralappar medan de dyraste kostar omkring 3000 kr. De billigare har sämre ljudkvalitet och sämre hållbarhet. Personligen tycker jag det är bäst att lägga sig i mellanprissegmentet, då får man oftast väldigt prisvärda hörlurar. 

Hur ansluter man ett PS5 headset?

Att ansluta ett PS5 headset fungerar på liknande sätt som att ansluta ett PS4 headset. Är headsetet trådbunden så kan du oftast ansluta det via 3,5 mm uttag i kontrollen. Alla headset har dock inte 3,5 mm uttag så då får man skaffa en dongel som gör så att man kan ansluta. 

Är ditt headset trådlöst så brukar det hänga med en dongel som man ansluter till kontrollen och som ansluter headsetet. Detta gör du genom att gå till bluetooth enheter i inställningarna och sedan sätter in dongeln samt trycker på headsetets namn när det dyker upp på listan. PS5 är inte kompatibla med alla bluetooth-hörlurar utan se till att läs noga så att de hörlurar du köper är kompatibla. Många äldre bluetooth-hörlurar är inte kompatibla.

Bästa PS5 headset 2023

Så har det slutligen blivit dags att gå igenom de olika PS5 hörlurarna som tar plats på listan. För att ta fram vilken som är bäst i test så har jag tittat på flera olika faktorer. De viktigaste har dock varit pris, kundrecensioner från kunder som köpt produkten i olika butiker och tekniska specifikationer. Jag har även frågat mina vänner som äger ett par av dessa hörlurarna om vad de tycker. Vad som sägs här nedan måste dock inte stämma för dig – vi alla gillar olika saker.

1. Pulse3D Wireless Headset – bästa PS5 headset 2023

  • Tillverkad av Sony
  • 12 h batteritid
  • Enkel att ansluta

Pulse3D Wireless Headset är det bästa PS5 headsetet 2023. Den är tillverkad av Sony för att passa till Playstation. Det tycker jag är svårslaget. Vilket headset är egentligen mer optimal än ett headset gjord av tillverkaren till Playstation? I mitt tycke finns det inte något. I vart fall inte om man är ute efter enkelheten och inte vill riskera att få något strul.

Headsetet har 12 h batteritid vilket är tacksamt då du slipper ladda dem inför varje speltillfälle. Ansluter dem gör du enkelt med dongeln som följer med. Det medföljer även en kabel med 3,5 mm uttag.

Hörluren är anpassad för 3D-ljudet som PS5 har vilket ger en väldigt bra ljudkvalitet. Du kommer kunna höra fienden från olika håll – perfekt för dig som spelar skjutspel. Headsetet har även inbyggda mikrofoner som ger ett bra ljud. Extra tacksamt är att de är dolda och du slipper alltså ha en störande mikrofon framför munnen när du spelar. Självklart finns även knappar som du bland annat kan justera ljudet med och stänga av mikrofonen med.

Designen är svårslagen i mitt tycke. Headsetet passar perfekt med PS5:ans design. Dessa hörlurarna är väldigt prisvärda men är du ute efter en premiumkänsla så bör du titta vidare.


2. Corsair Gaming Virtuoso RGB Wireless SE Headset – bästa premium PS5 headset 2023

  • Väldigt bekväma
  • Grymt ljud och mikrofon
  • Trådlösa

Corsair Gaming Virtuoso RGB Wireless SE Headset är det bästa premium PS5 headsetet 2023. De är även de bästa trådlösa PS5 headset 2023.

Headsetet har ett väldigt stort ljudomfång vilket innebär att du kommer kunna höra väldigt låga ljud, t.ex tysta fotsteg men också väldigt höga ljud. Mikrofonen har fått mycket bra recensioner för att den är klar och låter väldigt bra. Den är även avtagbar, vilket är väldigt bra om du ska ta med de till polarna för att lana.

De är bekväma då skummet formar sig efter ditt huvud. De är också gjorda i aluminium vilket gör de stryktåliga och rejäla.

Det är möjligt att ansluta headsetet trådlöst med dongel som ger täckning för 18 meter, USB och 3,5 mm kabel.


3. MSI Immerse GH30 V2 – bästa budget PS5 headset 2023

  • Väldigt lågt pris
  • Allt som man behöver
  • Trådbunden

MSI Immerse GH30 V2 är det bästa budget PS5 headsetet 2023 tack vare sitt otroligt låga pris. Även om priset är lågt så har de allt som man behöver. En okej mikrofon och ett bra ljud.

Headsetet är trådbundet och ansluts med en 3,5 mm kabel. Kabeln är 1,5 meter. Mikrofonen är avtagbar vilket är tacksamt när man ska ta med sig hörlurarna någonstans.

Enligt mina vänner ska de också sitta helt okej, även om dyrare headset såklart sitter bättre. Öronkåporna går även att ta av och rengöra vilket inte är helt fel med tanke på att det ofta blir intensivt spelande framför PS5:et.


1 svar på ”Bästa PS5 headset 2023 – bäst i test [GUIDE]”

Lämna en kommentar