Bästa mobilen för spel 2023 [GUIDE]

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Idag ska en mobil inte bara klara av att ringa folk utan man ska också kunna spela spel på den. Ett resultat av detta är att mobiltillverkarna fokuserat och lanserat bra mobiler för gaming. För att hjälpa er i denna djungel har jag satt ihop listan bästa mobilen för spel 2023.

Här nedan kommer en tabell där du snabbt kan se vilken som är den bästa mobilen för spel. Därefter kommer lite bra saker att tänka på innan man köper en mobil, om man vill att den ska funka bra för gaming. Avslutningsvis går jag in mer i detalj på de olika mobilerna som tagit plats på listan. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Komplett.

1. iPhone 13 - bästa mobilen för spel 2022

2. Samsung Galaxy S21+ - bästa Android mobilen för spel 2022

3. Samsung Galaxy S10 - bästa budget mobilen för spel 2022

Vad ska man tänka på innan man köper en mobil för gaming?

Skärmstorleken. Spelupplevelsen blir ofta bättre om man har en stor skärm. Det gäller dock att tänka praktiskt, en för stor skärm kommer vara opraktisk i andra situationer. Jag själv gillar att ha en ganska stor skärm men inte den största, då köper jag hellre en ipad. 

Hur mycket får den kosta? Detta är den ständiga frågan, hur mycket är man egentligen beredd att betala för en mobil? Ja, det kan bara du svara på. Det kan bero på många olika saker, exempelvis hur mycket du tänkt använda den och om du har en ipad eller en dator. 

Mobilens processor. Till skillnad från en gamingdator så är processorn den viktigaste delen i mobilen när det kommer till gaming. Det är den och minnet som ser till att spelet flyter på och inte hackar. Därför behöver processorn vara av bra kvalitet. 

Skärmens upplösning. Upplösningen mäts i antal pixlar som skärmen har. Ju fler pixlar och ju tätare de sitter, desto bättre är upplösningen. En dålig skärm eller en bra skärm kan vara avgörande för spelupplevelsen.

Bästa mobilen för spel 2023

Även om det finns mobiler som är dedikerade för gaming, exempelvis ASUS ROG Phone 3 så är det oftast allround mobilerna som är bäst. Sen är det ju att man gärna vill använda mobilen till annat än gaming då och då. Det är då mycket bättre att skaffa en bra allround mobil men som även är bra anpassad för gaming.

1. iPhone 13 – bästa mobilen för spel 2023

  • Bra batteri
  • 5G
  • Funkar även utmärkt för andra saker än gaming

iPhone 13 är den bästa mobilen för spel 2023. Med sin stora skärm på 6,1 tum så kommer spelupplevelsen vara grym.

Mobilen har Apples egna A15 Bionic-processor som har sex kärnor är väldigt snabb. Spelen startar snabbt men det förekommer inte heller något lagg medan man spelar.

Särskilt kul är att mobilen stödjer 5G. 5G är något som bara blir mer och mer aktuellt.

Dess enda nackdel är att den kostar en del. Speciellt om man endast tänkt att spela spel på den. Med denna mobil får man dock en mobil som funkar till allt möjligt. Exempelvis är kameran väldigt bra.


2. Samsung Galaxy S21+ – bästa Android mobilen för spel 2023

  • Android-mobil
  • Grym batteri-tid
  • 6,7 tum skärm

Samsung Galaxy S21+ är den bästa mobilen för spel för dig som gillar Android-mobiler. Dess stora skärm och skärmupplösning är perfekt för gaming. Skärmen är en OLED-skärm. Tack vare den grymma skärmen kommer spelupplevelsen bli helt fantastiskt.

Förutom att den är grym för gaming så funkar den utmärkt för andra saker. Kameran är extremt bra och den är dessutom redo för 5G.


3. Samsung Galaxy S10e – bästa budget mobilen för spel 2023

  • Förra årets bästa mobil för spel
  • Lägre pris än de andra på listan
  • 6,4 tum skärm och bra batteri

Samsung Galaxy S10e passar dig som inte vill lägga så mycket pengar på en mobil men ändå få bra kvalitet.

Skärmen på 5,8 tum är grym för gaming och batteritiden likaså. Dessutom är kameran riktigt bra.

Tyvärr stödjer den inte 5G.


Lämna en kommentar