Bästa mobilen för spel 2021 [GUIDE]

Idag ska en mobil inte bara klara av att ringa folk utan man ska också kunna spela spel på den. Ett resultat av detta är att mobiltillverkarna fokuserat och lanserat bra mobiler för gaming. För att hjälpa er i denna djungel har jag satt ihop listan bästa mobilen för spel 2021.

Här nedan kommer en tabell där du snabbt kan se vilken som är den bästa mobilen för spel. Därefter kommer lite bra saker att tänka på innan man köper en mobil, om man vill att den ska funka bra för gaming. Avslutningsvis går jag in mer i detalj på de olika mobilerna som tagit plats på listan. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Ginza.

1. iPhone 11 Pro Max - bästa mobilen för spel 2021

2. Samsung Galaxy S20 Plus - bästa Android mobilen för spel 2021

3. ASUS ROG Phone 3 - ett bra alternativ

4. Samsung Galaxy S10 - bästa budget mobilen för spel 2021

Vad ska man tänka på innan man köper en mobil för gaming?

Skärmstorleken. Spelupplevelsen blir ofta bättre om man har en stor skärm. Det gäller dock att tänka praktiskt, en för stor skärm kommer vara opraktisk i andra situationer. Jag själv gillar att ha en ganska stor skärm men inte den största, då köper jag hellre en ipad. 

Hur mycket får den kosta? Detta är den ständiga frågan, hur mycket är man egentligen beredd att betala för en mobil? Ja, det kan bara du svara på. Det kan bero på många olika saker, exempelvis hur mycket du tänkt använda den och om du har en ipad eller en dator. 

Mobilens processor. Till skillnad från en gamingdator så är processorn den viktigaste delen i mobilen när det kommer till gaming. Det är den och minnet som ser till att spelet flyter på och inte hackar. Därför behöver processorn vara av bra kvalitet. 

Skärmens upplösning. Upplösningen mäts i antal pixlar som skärmen har. Ju fler pixlar och ju tätare de sitter, desto bättre är upplösningen. En dålig skärm eller en bra skärm kan vara avgörande för spelupplevelsen.

Bästa mobilen för spel 2021

Även om det finns mobiler som är dedikerade för gaming, exempelvis ASUS ROG Phone 3 så är det oftast allround mobilerna som är bäst. Sen är det ju att man gärna vill använda mobilen till annat än gaming då och då. Det är då mycket bättre att skaffa en bra allround mobil men som även är bra anpassad för gaming.

1. iPhone 11 Pro Max – bästa mobilen för spel 2021

 • Bra batteri
 • Startar spelen snabbt
 • Funkar även utmärkt för andra saker än gaming

iPhone 11 Pro Max är den bästa mobilen för spel 2021. Med sin stora skärm på 6,5 tum så kommer spelupplevelsen vara grym.

Mobilen har Apples egna A13 Bionic-processor som är väldigt snabb. Spelen startar snabbt men det förekommer inte heller något lagg medan man spelar.

Dess enda nackdel är att den kostar en del. Speciellt om man endast tänkt att spela spel på den. Med denna mobil får man dock en mobil som funkar till allt möjligt. Exempelvis är kameran väldigt bra.

2. Samsung Galaxy S20 Plus – bästa Android mobilen för spel 2021

 • Android-mobil
 • Grym batteri-tid
 • 6,7 tum skärm

Samsung Galaxy S20 Plus är den bästa mobilen för spel för dig som gillar Android-mobiler. Dess stora skärm och skärmupplösning är perfekt för gaming. Dessutom har skärmen en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, perfekt för dig som spelar skjutspel.

Förutom att den är grym för gaming så funkar den utmärkt för andra saker. Kameran är extremt bra och den är dessutom redo för 5G.

3. ASUS ROG Phone 3 – ett bra alternativ

 • 100% anpassad för gaming
 • Skärmens uppdaterings frekvens: 144 Hz!!!
 • Extremt bra batteri

ASUS ROG Phone 3 passar dig som verkligen bara vill spela spel på din mobil. Vill du det så ska du välja denna mobilen, då får du mest gaming för pengarna.

Det märks verkligen att denna mobil är anpassad för gaming då Asus lagt ned allt krut på de viktigaste delarna (batteri och skärmen).

Anledningen till varför den inte hamnar högre på listan är att den inte är jättebra i andra situationer. Kameran är ett exempel på något som de inte lagt ned så mycket krut på.

4. Samsung Galaxy S10 – bästa budget mobilen för spel 2021

 • Förra årets bästa mobil för spel
 • Lägre pris än de andra på listan
 • 6,4 tum skärm och bra batteri

Samsung Galaxy S10 passar dig som inte vill lägga över 10000 kr på en mobil men ändå få bra kvalitet. Detta är bästa mobilen för spel 2019, vilket skvallrar om dess kvalitet.

Skärmen på 6,4 tum är grym för gaming och batteritiden likaså. Dessutom är kameran riktigt bra.

Allt gott,

Oliver

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *