Bästa handkontrollen till Nintendo Switch 2023

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Är du på jakt efter en handkontroll till ditt Nintendo Switch och känner dig vilsen? Då är du inte ensam, det finns så många olika att välja på så det är svårt att veta vilken handkontroll som är bäst till Nintendo Switch. För att underlätta för dig har jag gjort research och tagit fram listan bästa handkontrollen till Nintendo Switch 2023.  

Till Nintendo Switch följer Joy-con med. Denna går såklart att spela med men många tycker att den har för små knappar och att greppet inte är så skönt. Därför väljer många att spela med en mer traditionell handkontroll. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen. Hur testet gått till kan du läsa mer om längre ned i inlägget.

1. Nintendo Switch Pro Controller - bästa handkontrollen för Nintendo Switch 2022

2. KMD Switch Pro Wired Controller - bästa budget handkontrollen till Nintendo Switch 2022

3. 8Bitdo SN30 Pro Plus Gamepad - ett bra alternativ

Trådlös eller trådbunden?

Det första du behöver bestämma dig för är om du ska ha en trådlös eller trådbunden handkontroll. Den trådlösa är ju såklart att föredra om du tycker att sladden är störande eller om du rör dig mycket när du spelar. Stör du dig inte på sladden så är trådbunden att rekommendera. Detta eftersom de är billigare och inte heller behöver laddas. Att komma på att handkontrollen är urladdad när man precis satt sig för att spela är ingen känsla man vill uppleva. 

Greppet

Handkontrollens grepp ska vara bekvämt och ergonomiskt. Detta eftersom du mest troligen kommer använda handkontrollen flera timmar i sträck. Då vill du inte att handkontroll ska vara obekväm. 

Handkontrollerna kan ibland ha en ruggad yta för att ge ett bättre grepp vid t.ex handsvett. De flesta får dock bra grepp oavsett vilken handkontroll de väljer men däremot kan det skilja sig från person till person om vilken handkontroll man tycker är skön att hålla i. 

Funktioner och design

Handkontrollerna kan ha funktioner som gör spelupplevelsen bättre. Exempel på detta är vibrationer som sker vid vissa händelser i spelet. Detta gör det lite mer verklighetstroget. Oftast har dyrare handkontroller denna funktion.

Hos en del handkontroller finns även möjligheten att programmera om knapparna och styra känsligheten i spakarna. Detta innebär att du kan ändra vad en viss knapp gör. 

Många handkontroller har en ganska färgstark färg och ibland är det även motiv hämtade från Nintendos spel på kontrollen. Ska du ha mer än en handkontroll så välj olika design så är det lätt att skilja dem åt. 

Priset

Enligt mig är det alltid viktigt att tänka igenom priset. Vad är jag beredd att lägga på en handkontroll? Det är en viktig fråga att ställa till sig själv. Först när du besvarat den så kan du ta reda på vilken handkontroll som är bäst inom det prissegmentet.

Bästa handkontrollen för Nintendo Switch 2023

Ja, så har det slutligen blivit dags att gå igenom de olika handkontrollerna som tar plats på listan bästa handkontrollen för Nintendo Switch 2023. Men först vill jag förklara hur listan har tagits fram. jag har tittat på kundrecensioner, handkontrollernas egenskaper och funktioner samt priset. Jag har inte fysiskt testat någon av produkterna på listan.

1. Nintendo Switch Pro Controller – bästa handkontrollen för Nintendo Switch 2023

  • Trådlös med upp till 40h batteritid
  • Framtagen av Nintendo
  • Skön att hålla i

Nintendo Switch Pro Controller är den bästa handkontrollen för Nintendo Switch 2023. inte så konstigt heller med tanke på att den är framtagen av Nintendo själva.

Handkontrollen är trådlös och ansluts enkelt genom att man håller in sync-knappen (bluetooth).

Batteritiden är upp till 40h och det tar ca 6h att ladda batteriet fullt. Detta är mycket bra för att vara en trådlös handkontroll. Ladda kan du göra med hjälp av den medföljande USB-C kabeln direkt i konsolen.

Denna handkontroll har fått mycket bra omdömen vad gäller greppet och bekvämligheten. Den ligger bra i händerna.


2. KMD Switch Pro Wired Controller – bästa budget handkontrollen till Nintendo Switch 2023

  • Trådlös (bluetooth)
  • Cool design
  • Billig

KMD Switch Pro Wired Controller är den bästa budget handkontrollen till Nintendo Switch 2023. Denna handkontroll gör vad den ska.

Handkontrollen är trådlös via bluetooth. Batteriet är helt okej, man får vad man betalar för helt enkelt. Batteriet ska räcka upp till 20h. Handkontrollen har även två spakar och en riktningsknapp.


3. 8Bitdo SN30 Pro Plus Gamepad – ett bra alternativ

  • Påminner mycket om PS4-kontrollen
  • Skön design
  • Mycket prisvärd

8Bitdo SN30 Pro Plus Gamepad är ett mycket bra alternativ för dig som är på jakt efter en bra handkontroll till Nintendo Switch.

Batteritiden är på upp till ca 20h och det tar 4h att ladda upp den till fullt.

Kunder som köpt denna handkontroll har särskilt lyft fram att den är mycket skön att hålla i. Den är också mycket prisvärd.


Lämna en kommentar