Bästa handkontroll till pc 2023 – bästa spelkontrollen till pc

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

För den som vill spela på pc men inte är så bra med tangentbord och mus är en handkontroll ett mycket bra alternativ. Det finns idag en hel drös med olika handkontroller som man kan använda till sin pc. Att det finns många att välja mellan är såklart bra men det gör det också svårt. För att underlätta för dig har jag tagit fram listan bästa handkontroll till pc 2023. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.

1. SteelSeries Stratus Duo - bästa handkontrollen till pc 2022

2. Logitech Gamepad F310 - bästa budget handkontrollen till pc 2022

Varför ska man spela med en handkontroll istället för tangentbord och mus?

Denna frågan ställer sig nog en hel del. Det är dock inte så konstigt när man tänker efter. Vissa spel, exempelvis racingspel är mycket enklare att spela med en kontroll då den ger en bättre känsla. Du kan byta ut tangentbordsknapparna mot “spakar” vilket gör det enklare att svänga och framförallt svänga på det viset man tänker sig i huvudet.

Sladd eller trådlös-handkontroll till pc?

Detta är såklart en smaksak. För vissa spelar det ingen roll om handkontrollen är trådlös eller har sladd, de märker inte av sladden ändå. För andra kan det vara helt tvärtom. Känn efter själv, vill du kunna röra dig obehindrat eller kommer du mest sitta still?

Trådlösa handkontroller är såklart dyrare än sladdbundna. Därför tycker jag att om du inte tror att sladden kommer påverka dig så välj en med sladd.

Bästa handkontrollen till pc 2023?

Ja, vilken är den bästa spelkontrollen till pc 2023? Det kan du se här nedan men först vill jag förklara hur jag tagit fram listan bästa spelkontroll till pc 2023. Jag har tittat på kundrecensioner, pris och egenskaper. Jag har inte testat produkterna fysiskt.

Här nedan ser du vilken handkontroll till pc som är bäst i test 2023.

1. SteelSeries Stratus Duo – bästa handkontrollen till pc 2023

  • Stöd för steam
  • Trådlös med upp till 20h batteritid
  • Mycket smidig att använda

SteelSeries Stratus Duo är den bästa handkontrollen till pc 2023. Steelseries är en välkänd aktör inom gaming och tillbehör till pc.

Spelkontrollen har stöd för steam där många handkontrollstyrda spel finns. Den är kompatibel med både windows och android. Du ansluter den enkelt trådlöst till windows och via bluetooth till en android-mobil.


2. Logitech Gamepad F310 – bästa budget handkontrollen till pc 2023

  • Gör vad den ska
  • Billig
  • 1,8 meter sladd

Logitech Gamepad F310 är den bästa budget handkontrollen till pc 2023. Denna handkontroll gör vad den ska, det vill säga möjliggör spel på din pc med handkontroll.

Handkontrollen har en traditionell design så det kommer snabbt kännas vant när du använder handkontrollen. Till vänster finns en riktningsknapp som är enklare att använda än spakarna. Handkontrollen har även en 1,8 meter lång sladd.

Det går att koppla ihop den med steam.

Detta är en mycket enkel handkontroll men den gör det den ska. Den passar dig som inte vill lägga så mycket pengar på en handkontroll eller som inte planerar att använda den flera timmar per dag.


Lämna en kommentar