Bästa gamingstolen 2023 [GUIDE]

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

För att räknas som en äkta gamer så är man nästan tvungen att ha en gamingstol. Har man därför tänkt att köpa en gamingstol så märker man snabbt att det finns väldigt många på marknaden. Jag har därför gjort en del research för att hitta den bästa gamingstolen 2023. Rankingen är framtagen med hänsyn till pris, kvalitet och dess funktion.  

Först kommer en lista här under där man snabbt kan se vilken stol som blev den bästa gamingstolen 2023. Därefter kommer en del saker som kan vara bra att tänka på innan man köper en gamingstol. Avslutningsvis så går jag in mer i detalj på de olika gamingstolarna och ger min syn på dem. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Komplett.

1. Svive Gamingstol Izar Tier 3 Ltd Edition - bästa gamingstolen 2022

2. Acer Predator Gamingstol Lite - bästa budget gamingstolen 2022

3. noblechairs HERO - bästa premium gamingstolen

4. Deltaco Gaming DC110 Junior - bästa gamingstolen för barn 2022

Gamingstol vs kontorsstol

Förutom priset där en gamingstol brukar vara billigare så skiljer också komforten en del. En kontorsstol är anpassad för att sitta hela arbetsdagar vilket är 8 timmar. En gamingstol är också byggd för att sitta länge på, men inte några 8 timmar i sträck. 

En kontorsstol i motsvarande pris som en gamingstol kommer du att märka en skillnad på. Den skillnad som finns är att gamingstolen är anpassad för en sittposition som är optimal för gaming. 

En gamingstol kan dock användas som kontorsstol eller vice versa ifall du vill. De båda är till för att du ska kunna sitta skönt framför datorn. 

Att ha ett bra gamingbord är också viktigt, mer om det kan du läsa här.

Vilka funktioner ska en bra gamingstol ha?

Den allra viktigaste funktionen en gamingstol kan ha är möjlighet att anpassa och ställa in stolen så den passar din sittposition. Alla väger olika mycket, är olika långa och är byggda på olika sätt. Därför är det viktigt att gamingstolen ger dig möjlighet till att justera den så att den passar just dig. Det kommer att göra spelupplevelsen skönare och du riskerar inte ha så dålig sittposition att du kan skada dig. 

Vilka delar på gamingstolen ska man då kunna justera? Justerbart nackstöd och armstöd är två saker som de flesta gamingstolar har. Nackstödet är väldigt viktigt då man som gamer ofta skjuter fram nacken och det kan leda till skador. Har man då ett bra nackstöd och tänker på att inte skjuta fram huvudet och nacken så tar man bort en stor skaderisk. Armstödet är också väldigt bra då det är där du kan vila armen och armbågen. Justera det gärna så att du känner att armen är avslappnad och att du enkelt kan flytta datormusen. 

En dem gamingstolar har också kuddar vid svanken och vid huvudet/nacken. Dessa kan man oftast känna sig för och ta av enkelt ifall man inte gillar dem. Jag personligen gillar inte att ha kudden vid svanken då jag tycker den stör. Men testa och se vad du själv gillar. 

Hur mycket kostar en bra gamingstol?

Beroende på vad du suttit på tidigare när du har spelat spel så kan det vara en rejäl uppgradering att byta till en gamingstol. Det lär antagligen också märkas i din spelupplevelse och din prestation i spelet. 

Gamingstolar finns i alla olika prisklasser och från flera olika tillverkare. Är man dock inte beredd att lägga över 1000 kr på en gamingstol så rekommenderar jag att man istället tittar efter kontorsstolar från IKEA. 

Det som skiljer en dyrare gamingstol från en sämre är dels kvaliteten på själva dynorna men också hur länge den håller. Jag har själv haft problem med att billiga gamingstolar lätt går sönder eller exempelvis att armstödet inte längre går att justera. Det är väldigt frustrerande och därför tycker jag det är mer värt att köpa en dyrare gamingstol men som håller längre. I slutändan blir det också mer ekonomiskt. 

För en bra gamingstol får du ge mellan 2000-3000 kr. Då får du en väldigt bra gamingstol som lär hålla ett bra tag.

Bästa gamingstolen 2023

Slutligen har det blivit dags att gå igenom de olika gamingstolarna som finns med på min lista över de bästa gamingstolarna 2023.

När jag satte ihop listan så tittade jag på pris, kvalitet, stolens material och dess funktioner.

1. Svive Gamingstol Izar Tier 3 Ltd Edition – bästa gamingstolen 2023

 • Prisvärd
 • Många justerbara delar
 • Stabil konstruktion

Svive Gamingstol Izar Tier 3 Ltd Edition är vinnare i min lista över de bästa gamingstolarna 2023.

Med sin stabila konstruktion i metall så kommer den att hålla länge. Armstöd, ryggstöd och stolens höjd kan också enkelt justeras. Armstödet kan till och med justeras i flera riktningar, exempelvis inåt och utåt. Med andra ord lär du hitta en bra och ergonomisk position när du spelar.

Stolen är fylld med skum av bra kvalitet som inte kommer att sjunka ihop efter några månades användande.

2. Acer Predator Gamingstol Lite – bästa budget gamingstolen 2023

 • Höj och sänkbar
 • Armstöd kan höjas och sänkas
 • Billig

Acer Predator Gamingstol Litel är en billig budget gamingstol som passar dig som inte vill lägga så mycket pengar. Du känner inte att du behöver ha top-notch men vill ändå ha en gamingstol.

Denna gamingstol är väldigt billig om man jämför med andra gamingstolar. Den är dock väldigt prisvärd och du får precis de grundläggande sakerna som man är ute efter i en gamingstol.

Gamingstolen kan höjas och sänkas. Det kan dessutom också armstödet göra, tyvärr kan man inte vinkla dem inåt eller utåt. Det kan man dock inte förvänta sig för detta priset. Såklart har den också kuddar för nacke och rygg ifall man gillar det.

3. noblechairs HERO – bästa premium gamingstolen 2023

 • Skapad tillsammans med e-sportproffs
 • Byggd för att sitt länge i
 • Funkar bra även för större personer

Denna stol är den bästa premium gamingstolen 2023. Den är som klipp och skuren för oss gamers.

Precis som alla andra gamingstolar så kan man justera en del saker. Speciellt för just den här är att du kan justera svankstödet så att den passar dig och din rygg.

Något jag också gillar med denna stol är att de har anpassat den så att den även ska passa större personer. Armstödet och sittdynan är bredare samt ryggstödet är högre än vanligt.

4. Deltaco Gaming DC110 Junior – bästa gamingstolen för barn 2023

 • Billig
 • Maxvikt 90 kg
 • Enkel att torka av och rengöra

Deltaco Gaming DC110 Junior är den bästa gamingstolen för barn 2023, mycket tack vare sitt pris. I min mening bör inte en gamingstol anpassad för barn kosta så mycket. De växer ju snabbt och stolen kan då snabbt bli för liten.

Höjden på gamingstolen kan justeras så att den passar bra med skrivbordet. Tyvärr kan man inte justera armstöd eller ryggstöd men för detta pris kan man inte heller förvänta sig det. Maxvikten är på 90 kg så du som förälder bör vara försiktig med att sätta dig i den.

Ett stort plus med tanke på att det är barn som använder denna stolen är att den enkelt kan torkas av. Det finns inget värre än när man spiller cola på stolen.

Allt gott, Oliver

1 svar på ”Bästa gamingstolen 2023 [GUIDE]”

Lämna en kommentar