Bästa gamingratten 2023 [GUIDE]

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

En bra gamingratt kan vara avgörande för om du kommer på sista eller första plats i racet. Gamingratten påverkar din prestation och det är därför viktigt att ha en bra gamingratt. Men vilken gamingratt är den bästa? Därför har jag gjort listan bästa gamingratten 2023 för PC, Play Station och Xbox. 

Här nedan kan du se en tabell över listan på de bästa gamingrattarna 2023. Sedan kommer lite information som kan vara bra att veta innan man köper en gamingratt. Avslutningsvis går jag in mer detaljerat på de olika produkterna på listan. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Komplett.

1. Logitech G29 och Logitech G920 - bästa gamingratten 2022

2. HORI racing wheel - bästa budget gamingratten 2022

3. Logitech G923 Racing Wheel and Pedals - bästa premium gamingratten 2022

Vad är viktigt att tänka på innan man köper en gamingratt?

  • Priset. Såklart är det viktigt att tänka på hur mycket man är beredd att lägga på en gamingratt. En lite dyrare gamingratt har dock oftast mycket bättre kvalitet, den känns bättre i handen och upplevs bättre i spelet. Till skillnad från spel som Counter Strike och liknande där själva spelet gör mycket av spelupplevelsen så tycker jag i racingspel att materialet man spelar med påverkar spelupplevelsen mest. Det kan därför vara värt att titta på någon av de dyrare alternativen. 
  • Kvaliteten på ratten. På en del billigare alternativ så känner man verkligen på materialet att den är billig. I min mening försämrar det spelupplevelsen men för vissa så spelar det ingen stor roll hur den känns, bara att den gör vad den ska. 
  • Vill du ha en växellåda? Gamingrattarna brukar ha “snabbväxlar” på ratten som man enkelt kan använda när man spelar. Det är dock möjligt att ha en växellåda som kan användas med vissa rattar. Vissa gillar växellådan men de flesta tycker dock att det är mycket snabbareoch smidigare att använda sig av växlarna som finns på ratten.

Bästa gamingratten 2023

När jag har gjort listan bästa gamingratten 2023 så har jag utgått från en hel del saker. De viktigaste faktorerna har dock varit pris, material och funktion.

1. Logitech G29 och Logitech G920 – bästa gamingratten 2023

Logitech G29 och Logitech G920 är den bästa gamingratten 2023. G29 är gamingratten för dig som kör på PC och Play Station medan G920 passar Xbox samt PC. De är dock likadana förutom att de är anpassade för respektive plattform.

Ratten är gjord av handsydd läder och är extremt skön att hålla i enligt mig. Innanför lädret finns det dessutom stål som gör att ratten är stabil och sitter bra i handen.

Något jag särskilt gillar är att man kan snurra ratten 2,5 varv med hand-över-handrattning, precis som i en vanlig bil. Dessutom är det möjligt att använda växellådan för att göra det ännu mer likt en vanlig bil. Den kan du hitta här.

Jag upplever också att denna ratt snabbare svarar på rörelser när jag spelar. Hur snabbt ratten svarar på rörelser kan vara avgörande om man hamnar utanför banan eller stannar inne på banan. Dessutom går ratten enkelt att montera på skrivbordet.


2. HORI racing wheel – bästa budget gamingratten 2023

HORI racing wheel är den bästa budget gamingratten 2023. Den finns både som kompatibel med PC/Play Station och Xbox/PC.

Med denna ratt får du allt man kan förvänta sig av en gamingratt. Den kanske inte har det skönaste materialet på ratten men den funkar fortfarande grymt att spela med

Den går enkelt att fästa på skrivbord eller liknande. Gamingratten kanske inte skapar samma spelupplevelse som Logitechs produkter men den gör vad den ska.


3. Logitech G923 Racing Wheel and Pedals – bästa premium gamingratten 2023

Logitech G923 är den bästa premium gamingratten 2023. Den finns både för PC/Play Station och PC/Xbox.

Denna gamingratt ger grym feedback från spelet. Den vibrerar och gör att du nästan får en racingupplevelse. Med andra ord kommer du känna allt som om du suttit i en vanlig bil.

Själva ratten är grymt skön och jag upplever den “mjukare” än G29/G920. Växellåda kan du hitta här.

Denna gamingratt passar dig som vill ha den allra senaste gamingratten och som verkligen värdesätter en grym spelupplevelse.


Allt gott,

Oliver

Lämna en kommentar