Bästa gamingdatorn 2021 – bästa datorn för gaming 2021

Vanliga datorer är sällan bra anpassade för gaming, därför klarar de endast av de lägsta inställningarna i krävande spel. Med en riktig gaming dator så kommer du inte längre behöva spela med de lägsta inställningarna, utan snarare de högsta. Att hitta den perfekta gamingdatorn 2021 kan dock vara svårt eftersom det finns så många ute på marknaden. Därför har jag satt ihop listan bästa gaming datorn 2021 och lite annan viktig information.

Här nedan kommer en tabell på min lista av den bästa gamingdatorn 2021. Därefter kommer en hel del nyttig information om vad som är bra att tänka på innan man köper en gamingdator. Avslutningsvis så går jag in mer detaljerat på de olika produkterna och ger min syn på dem.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen och Coolshop.

1. Webhallen Config D20-0304 - bästa gamingdatorn 2021
2. Acer Predator Orion 3000 - ett bra alternativ
3. Acer Nitro 50-600 - bästa budget gamingdatorn 2021

4. Lenovo - Legion Tower 5i 28IMB05 - ett bra alternativ

5. Webhallen Config D20-0308 - bästa premium gamingdatorn 2021

Vad ska man tänka på innan man köper en gaming dator? 

Ska du ha en dator som är anpassad för spel så är det inte bara att gå och köpa första bästa datorn. Iallafall inte om du vill spela på de högsta inställningarna. Här kommer därför lite saker som det kan vara bra att tänka på innan man köper den bästa gaming datorn 2021. 

Stationär eller bärbar gaming dator

Ja, hur vet man egentligen om man ska en stationär eller bärbar gaming dator? Det är inte lätt för mig att svara på då det handlar om vad du själv gillar mest. Det finns dock fördelar och nackdelar med de olika alternativen som kan vara bra att tänka på. 

En stationär dator har stabilare och starkare komponenter än en bärbar dator. Eftersom du betalar för att den ska vara liten och bärbar så faller det sig naturligt att en bärbar dator inte kan ha samma prestanda som en stor stationär dator. Eftersom prestanda är viktigt för en gaming dator så är en stationär dator för gaming optimalt.

Du kan inte byta ut delar och komponenter lika lätt i en bärbar dator som i en stationär. Efter ett par år så kanske du vill uppgradera vissa delar i din dator. Det kan du enkelt göra själv med en stationär dator medan det knappt är värt att uppgradera en del i en bärbar dator. Då är det mer lönt att köpa en ny.

En bärbar gaming dator är enkel att ta med sig och väldigt smidig att använda. Reser du mycket och samtidigt vill spela så är en bärbar dator ett måste. Att släpa runt på en stationär dator är mer eller mindre omöjligt. 

En stationär gaming dator är att föredra för de allra flesta gamers men för de som vill resa runt så är en bärbar gaming dator bäst. 

Är du mer intresserad av en gaminglaptop så kan du läsa min lista på de bästa gaminglaptops 2021.

Bygga sin egen dator eller köpa en färdigbyggd dator?

Att bygga sin egna gamingdator kommer att innebära att du får mest för pengarna. Däremot ska det sägas att det många gånger faktiskt är värt att köpa en färdigbyggd gamingdator, särskilt om den är på rea. Att bara kunna sätta in sladden och sedan börja spela är en otroligt skön känsla. Därför väljer jag personligen att köpa en färdigbyggd gamingdator då den inte nödvändigtvis behöver kosta så mycket mer än om jag bygger den själv. 

I min lista över den bästa gamingdatorn 2021 så kommer jag bara att ta sikte på färdigbyggda datorer. 

Framtiden

Idag utvecklas saker extremt snabbt och det gäller i allra högsta grad gamingbranschen. Det släpps ständigt nya spel som kräver ny teknologi och starkare prestanda. 

Att förutse exakt vad som kommer att släppas i framtiden och på vilket sätt det kommer förändra datorbranschen är svårt. Däremot brukar jag personligen se till att jag köper den nyaste modellen av de olika komponenterna. Det behöver inte vara den dyraste modellen men den ska iallafall tillhöra den senaste släppta serien. Då vet jag att jag har den senaste teknologin i komponenten, vilket gör att modellen inte lär bli för gammal inom de närmsta åren. 

Är du en gamer så vet du att man ofta hoppar runt och provar nya spel. Därför kan det vara bra att ta i lite extra när man köper en gaming dator, även om man inte spelar krävande spel. Man vet ju nämligen inte vilka spel man kommer att spela i framtiden. 

Grafikkort – viktigaste komponenten i en gaming dator

Ska man välja ut den enskilt viktigaste komponenten i en bra gaming dator 2021 så är det grafikkortet. 

Varför är grafikkortet så viktigt i en bra gaming dator? Jo, för att ett spel kräver ofta bra grafikinställningar. Grafikkortets uppgift är precis som det låter, att leverera grafik som sedan visas på en gamingskärm. 

Är det en gaming dator du vill ha så ska du främst jämföra grafikkortets prestanda mellan de olika gaming datorerna. 

Inom grafikkorts-branschen finns det två giganter, AMD och NVIDIA. Enkelt förklarat så kan man säga att AMD är mer prisvärd när det kommer till budget och mellanprisklassen. NVIDIA har bättre prestanda och deras bästa grafikkort är i en helt annan klass. 

Processor och SSD-disk

Processor och SSD-disk är också viktiga. Processorn är ju själva kärnan i en dator. Den är extremt viktigt för den som kanske också vill redigera videos/bilder. Den är dock inte lika viktig för dig som bara tänk spela på datorn. 

En helt okej processor behöver man dock ha, även om man bara ska spela spel. 

Att gamingdatorn har en SSD-disk är också viktigt. Idag är SSD-diskarna nämligen mycket snabbare än vanliga hårddiskar. I spelsammanhang så förkortar en bra SSD, laddningstiderna avsevärt. Att starta igång spelen kommer alltså att gå mycket snabbare och har du inte haft en SSD-disk innan så kommer det bli en “aha” upplevelse. 

Bra fläktar och tystgående

En dator som används för gaming går ofta på nära maxkapacitet. Detta eftersom spelen idag är så oerhört krävande och verkligen sätter datorns delar på prov.

Då komponenterna i datorn jobbar för fullt så blir de också väldigt varma. Blir komponenterna för varma så kan de faktiskt gå sönder eller förlora lite av sin prestanda. För att kyla av komponenterna kan man därför använda sig av fläktar som sitter inuti datorn samt att datorns design skapar ett naturligt luftflöde. De allra flesta färdigbyggda datorerna har fläktar inbyggda eller annan form utav kylning så det behöver man som konsument sällan tänka på. 

Att datorn ska vara tyst, även om den går på högvarv är något som gamers brukar värdesätta. Alla vet ju hur jobbigt det är att spela när datorn låter som ett kraftverk. En del datorer använder sig av komponenter som är särskilt tysta. Idag ska det dock sägas att datorerna är tystare generellt än vad dem var förr. Det kan dock vara värt att kolla så att man inte köper en dator som låter som ett kraftverk, ifall det är något man värdesätter.

Bästa gaming datorn 2021

Ja, nu kommer äntligen hela listan med lite kommentarer kring de olika gaming-datorerna.

När jag har gjort listan så har jag kollat på gamingdatorns komponenter och priset. Att datorn har SSD-disk är något jag har sett till att alla i listan har.

1. Webhallen Config D20-0304 – bästa gamingdatorn 2021

 • NVIDIA GeForce RTX 2070 Super
 • Väldigt prisvärd
 • Kommer hänga med länge

Webhallen Config D20-0304 är den bästa gamingdatorn 2021 som du kan få tag i, iallafall sett till priset. Vill du inte betala över 20 000 kr men ändå vill ha mer krän än en gamingdator för 10 000 kr så har du kommit rätt.

Datorn har grafikkortet NVIDIA GeForce RTX 2070 Super vilket är ett väldigt bra grafikkort som möjliggör spel på de högsta grafikinställningarna. Den har också en gedigen i5:a från Intel som har 6 kärnor och 12 trådar.

Datorn kommer också med 3 års garanti vilket alltid är välkommet.

Denna dator passar dig som vill ha en gamingdator som du vet kommer kunna att hänga med under flera år framöver.

2. Acer Predator Orion 3000

 • Extremt prisvärd
 • Liten och kompakt
 • Kraftfullt grafikkort och processor

Acer Predator Orion 3000 är en otroligt bra gamingdator som definitivt är värd att köpa, speciellt sett till priset.

Det jag kanske gillar mest med denna datorn är designen. Den tar väldigt liten plats och är väldigt kompakt. Den har också riktigt schysst belysning vilket passar grymt i en riktig gaminghörna.

Processorn är Intels I5-10400F och grafikkortet är NVIDIA GeForce RTX 2070 Super. Det är två grymma komponenter som kommer att göra din spelupplevelse smärtfri.

En liten detalj som jag älskar är headsethållaren. Så himla smidigt att bara hänga headsetet där när man inte använder det.

Acer gör grymma produkter och är väldigt duktiga på just gamingprodukter. Denna gamingdator är också en av deras senaste släppta.

3. Acer Nitro 50-600 – bästa budget gamingdatorn 2021

 • NVIDIA GeForce RTX 2060
 • Intel i5-9400F
 • Bra valuta för pengarna

Acer Nitro 50-600 är den bästa budget gamingdatorn 2021 i min mening. Det är viktigt att veta att en gamingdatorn är dyrare än en vanlig stationär dator. Detta eftersom man behöver ha ett bättre grafikkort och kylning samtidigt som man fortsatt behöver alla nödvändiga komponenter.

I denna speldator får du ett bra grafikkort och processor från Nvidia respektive Intel.

Designen är snygg och Acer som märke är väldigt bra.

Acer Nitro 50-600 är en riktigt bra budget speldator för dig som vill ha en speldator men som inte vill lägga en hel förmögenhet på den. Du kommer kunna spela många spel med höga inställningar.

4. Lenovo – Legion Tower 5i 28IMB05

 • NVIDIA GeForce RTX 2070
 • Intel Core i5-10400F
 • Välkänt märke

Lenovo – Legion Tower 5i 28IMB05 är en grymt bra speldator 2021. Med sin snabbhet och kraftfullhet så kommer den leverera en grym spelupplevelse.

I NVIDIA GeForce RTX 2070 får du ett väldigt bra grafikkort som kommer att vara kraftfullt i många år.

Lenovo är ett välkänt märke inom dator branschen och de har alltid bra produkter.

I jämförelse med ettan på listan över bästa speldatorn 2021 så kan amn säga att denna är lite klenare, men den kostar också mycket mindre. För sitt pris är dennna datorn extremt bra och du lär vara nöjd om du väljer den.

5. Webhallen Config D20-0308 – bästa premium gamingdatorn 2021

 • Bland världens kraftfullaste komponenter på marknaden
 • Optimerad för gaming
 • Fantastisk spelupplevelse

Webhallen Config D20-0308 är vad man skulle kunna kalla ett monster. Denna dator som Webhallen har satt ihop är världsklass.

Med denna dator kommer du kunna spela spel på de högsta inställningarna i många år framöver.

Grafikkortet är ett NVIDIA GeForce RTX 3090 som tillhör den senaste serien av Nvidia:s grafikkort.

Processorn är en AMD Ryzen 9 3900X som har hela 12 kärnor och är grymt kraftfull. Att redigera videos med denna dator kommer inte heller vara några problem.

Allt gott, Oliver.

Relaterade inlägg

5 reaktioner på ”Bästa gamingdatorn 2021 – bästa datorn för gaming 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *