Bästa gaming headset 2023 – bästa gaming hörlurar 2023

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Ett bra gaming headset är troligtvis det viktigaste gamingtillbehöret för gamers. Utan bra ljud så förlorar man en stor del av spelupplevelsen och i många spel så blir det också svårare att prestera. Men att hitta de bästa gaming hörlurarna kan vara svårt så därför har jag gjort listan bästa gaming headset 2023 och sammanställt en del information. 

Här nedan kommer en tabell så att man enkelt kan se placeringarna på de olika gaming hörlurarna. Därefter kommer en stor mängd information och avslutningsvis går jag in lite mer detaljerat på de olika produkterna. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen, Komplett och Kjell&Company.

1. Logitech Pro X - bästa gaming headset 2022

2. Razer Kraken X - bästa budget gaming headset 2022

3. HyperX Cloud Orbit - bästa premium gaming headset 2022

4. Kingston HyperX Cloud II - bästa gaming headset under 1000 kr

5. SteelSeries Arctis Pro Wireless - bästa trådlösa gaming hörlurarna

Gaming headset vs vanliga hörlurar

Att använda vanliga hörlurar till gaming funkar naturligtvis. Ljudet i ett par vanliga hörlurar är sällan särskilt mycket sämre. Däremot så har de ju inte en inbyggd mikrofon, vilket innebär att du behöver köpa en lös mikrofon eller helt enkelt inte kunna kommunicera.

Gaming hörlurar har också surroundljud som är en grym funktion när det kommer till gaming. Jag går igenom det mer ingående längre ner i artikeln, men kortfattat så gör det att du enklare hör vart motståndarna är i spelet.

Att använda ett par gaming hörlurar funkar också bra till att skolla på film. Tänk dock på att gaming hörlurar ofta är lite större och otympligare än ett par vanliga hörlurar.

Vad ska man tänka på innan man köper gaming headset?

Som så mycket annat idag så har gaming headset extremt många olika funktioner och detaljer. Att veta exakt vilka funktioner och detaljer som man vill ha kan också vara svårt ifall man inte tidigare har testat dem. 

Vad behöver man då tänka på? 

Ska det vara ett trådlöst gaming headset?

Trådlösa gaming hörlurar kom till marknaden för ett par år sedan men har inte riktigt slagit igenom med dunder och brak. En av anledningarna bakom den uteblivna succen är att de har sämre ljudkvalitet än vanliga gaming hörlurar. Ytterligare en anledning är att det inte är så viktigt att ha trådlösa hörlurar, man använder dem ändå bara när man sitter framför datorn och då stör inte kabeln speciellt mycket. 

Ett trådlöst gaming headset behöver också laddas. Finns knappt någon sämre känsla än när man är sugen på att spela och man upptäcker att hörlurarna inte är laddade…

Vanligast bland gamers är fortfarande trådbundna gaming headsets och det är också dem jag förespråkar. Du får bäst ljud för pengarna helt enkelt. 

Hur mycket får det kosta?

Som med alla datorprylar så finns det flera olika prisklasser för respektive pryl. Det kan därför vara bra att veta ungefär hur mycket man är beredd att lägga och sedan börja leta efter det bästa inom den prisklassen.

Därför har jag också tagit med gaming headsets i olika prisklasser i listan över de bästa gaming hörlurarna 2023. Man ska enkelt kunna hitta det bästa som man kan få för sina pengar. 

Vilket företag ska jag välja?

Det finns extremt många olika gaming headsets på marknaden och med det kommer även en hel del olika märken. Det finns dock en del stora och välkända märken som alla är bra. Några exempel på märken är HyperX, Steelseries och Razer. 

Väljer du ett gaming headset från några av de större märkena så kommer du att få en bra produkt. Jag skulle därför hellre rekommendera att du kollar mer på produkterna och ser vilken som faktiskt är bäst. Ibland kan de stora företagens headsets inte alls vara prisvärda men de vet att de säljer på grund av märket. Se därför till att kolla upp produkterna, eller kika på min lista bästa gaming headset 2023 så att du inte blir lurad. 

Vilka typer av spel spelar du?

Ett bra gaming headset är alltid viktigt, oavsett vilket spel du spelar, men det kan vara särskilt viktigt i vissa typer av spel. I fps (first person shooter) spel så är ljudet av särskild betydelse då du faktiskt behöver höra vart motståndarna är. Ett dåligt gaming headset kan alltså göra att du presterar mycket sämre i den typen av spel. I MOBA-spel så är ljudet oftast inte lika viktigt, då det inte har samma påverkan på din prestation. 

Ljudkvalitet på gaming headsets

Det kanske viktigaste när man kollar på headsets är ju såklart ljudet och dess kvalitet. Man vill ju inte köpa ett par hörlurar som har kasst ljud. 

När man pratar om olika typer av av ljud på gaming headsets så brukar man tänka på stereoljud och surroundljud. 

Surroundljud

För att ha bästa surroundljud så vill du se till att ha 7.1 surroundljud. Det innebär att den använder sig av algoritmer, programvaror och mjukvaror för att skapa 7 ljudkanaler. Resultatet av denna teknik är att du hör ljudet mycket tydligare och kan då lättare lokalisera vart det kommer ifrån. Det är särskilt viktigt i spel som Counter Strike och andra fps spel. Ibland stänger dock spelen av hörlurarnas 7.1 surroundljud då spelet själv kan genom mjukvara skapa det bästa ljudet. 

Steroljud

Stereoheadset tar upp mycket mer ljud men istället för 7 ljudkanaler så har den bara 2. Ett stereoheadset passar dock till fler plattformar och konsoler.

Se till att välja en med 7.1 surroundljud

Ska du köpa ett bra gaming headset så bör du välja en med 7.1 surroundljud. Speciellt om du spelar spel där ljudet är viktigt. 7.1 surroundljud ger dig ett mycket klarare ljud och det kommer faktiskt att göra dig bättre på spelet. 

Välj ett gaming headset med bra mikrofon

Att spela spel med kompisar blir så mycket roligare ifall ni kan kommunicera enkelt och bra. En förutsättning för en bra kommunikation är ju mikrofonen på gaming headsetet. 

Mikrofonen kan se olika ut beroende på vilket gaming headset du väljer att köpa. Ibland kan den sticka ut från hörlurskåpan och för att ljudet ska vara bra så behöver den vara precis framför munnen. På en del andra hörlurar så behöver den kanske inte alls vara så nära munnen eller så sticker den inte ut mer än någon centimeter från hörlurskåpan. 

Riktigt billiga gaming headsets kan ofta ha helt okej ljud men mikrofonen är då oftast väldigt dålig. 

Vill du ha den bästa möjliga mikrofonen eller gillar du att streama? Läs då gärna bästa streaming mikrofon.

Hörlurarnas komfort

Som gamer så kan det bli många timmar framför datorn. Att då ha ett par gaming hörlurar som inte sitter skönt på huvudet kan bli rejält jobbigt. 

Designen på hur hörlurarna ser ut kan också skilja sig. Vissa är mer runda och sluter sig runt öronen medan andra är större och inte sitter lika tajt. Det kan vara lite svårt att veta hur komforten är innan man känt på dem men försök att välja den designen som ser skönast ut. 

Bästa gaming headset 2023

Ja, nu har det blivit dags att gå igenom de olika produkterna som tar plats på listan över de bästa gaming hörlurarna 2023.

Men först, vad har jag tittat på när jag gjort listan? Jag har försökt väga in ljudkvalitet, mikrofonens kvalitet, komfort, kundrecensioner och pris för att göra en så bra lista som möjligt. Jag har inte fysiskt testat någon av produkterna mer än Kingston HyperX Cloud II.

1. Logitech Pro X – bästa gaming headset 2023

 • 7.1 surroundljud
 • Mikrofonen utvecklad tillsammans med företaget Blue
 • Utestänger ljudet omkring dig

Logitech Pro X är vinnare i min lista över de bästa gaming hörlurarna 2023. Sett till priset så är det omöjligt att få något bättre.

Detta gaming headset tillhör deras PRO-serie, vilket säger en hel del om kvaliteten. Att ha dessa hörlurar kommer garanterat få dig att känna dig som ett proffs.

Mikrofonen som sitter på hörluren är avtagbar, vilket är väldigt praktiskt ifall du ska ta dem med dig. Den är också utvecklad tillsammans med företaget Blue som är specialiset på mikrofoner. Mikrfonen levererar ett kristallklart ljud. Den har också ett blåsskydd som tar bort flåsande och andra störande ljud.

Ljudkvaliteten är också väldigt bra. I kombination med brusreduceringen och hur de sitter på huvudet så tar det bort väldigt mycket av ljudet runt omkring. Perfekt när man bara vill fokusera på att spela.

Designen är riktigt snygg och stilren enligt mig. Kåporna är klädda i svart och innehåller skum som gör det möjligt att spela i flera timmar.

2. Razer Kraken X – bästa budget gaming headset 2023

 • 7.1 surroundljud
 • Bekväma
 • Känt märke

Razer Kraken X är ett väldigt bra gaming headset sett till priset. Priset på hörlurarna tillhör budgetklassen bland gaming headset men ändå håller de bra kvalitet.

Är du en gamer så har du garanterat hört företaget Razer. När man kollar på budgetalternativ så tycker jag personligen det är väldigt viktigt med märket. Detta då budgetalternativens kvalitet kan skilja sig extremt mycket. Om man då köper ett par hörlurar från ett känt märke så blir man oftast sällan missnöjd.

Hörlurarna har 7.1 surroundljud vilket är grymt viktigt för dig som gillar gaming. Mikrofonen kan man också böja och fälla in så att det blir så som just du vill ha det. Tänk dock på att om du fäller in den helt så kan ljudupptagningen av din röst försämras.

3. HyperX Cloud Orbit – bästa premium gaming headset 2023

 • Planmagnetiska hörlurar
 • Sjukt ljud
 • 3D ljudteknik

HyperX Cloud Orbit är de bästa premium gaming hörlurarna på marknaden. De är planmagnetiska och har du ingen erfarenhet av det tidigare så lär du få en riktig upplevelse.

Tack vare att de är planmagnetiska och använder sig av 3D ljudteknik så är ljudkvaliteten i en helt annan liga.

I denna prisklass så vill många ha trådlösa hörlurar men det är fel enligt mig. Att jämföra dessa mot ett par trådlösa hörlurar är omöjligt.

Mikrofonen är också självklart grym. Den levererar ett klart och tydligt ljud samt är avtagbar.

Hörlurarna sitter ganska tajt på öronen (beror på dina öronens form och storlek) vilket innebär att det ibland kan bli lite varmt under sommarmånaderna. Att ta av sig hörluren någon minut och sedan sätta på den igen gör att du enkelt kan fortsätta spela i flera timmar till.

4. Kingston HyperX Cloud II – bästa gaming headset under 1000 kr

 • 7.1 surroundljud
 • Möjlighet att ta av mikrofonen
 • Hög ljudkvalitet

Kingston HyperX Cloud II är ett väldigt populärt headset som används av många gamers. Det är också denna jag själv använder mig av för närvarande.

Det jag gillar med dessa hörlurar är främst ljudet och designen. Hörlurar har en hög ljudkvalitet och surroundljudet gör också så att jag enkelt kan uppfatta vart spelarna är när jag spelar Counter Strike.

Den gråa/silvriga designen tycker jag personligen är väldigt snygg då den är lite diskret.

Mikrofonen är också avtagbar vilket är extremt skönt om du ska lägga ned dem i en väska. Den har också ett blåsskydd som tar bort flåsande och andra störande ljud.

Det tillkommer även förlängningskabel och ett par andra öronkuddar. Perfekt eftersom man då själv kan välja vilka som känns skönast.

Det enda minuset jag har att säga om dessa hörlurar är att de inte stänger ute ljudet lika bra som de dyrare alternativen. Sett till vad priset är så är dessa dock helt fantastiska.

5. SteelSeries Arctis Pro Wireless – bästa trådlösa gaming hörlurarna

 • Ansluts via bluetooth
 • 20 timmar batteritid
 • Ljudkvalitet som ett trådbundet headset

SteelSeries Arctis Pro är det bästa trådlösa gaming headsetet ute på marknaden i nuläget. Därför är det också självklart att det ska ta plats här på listan över de bästa gaming hörlurarna 2023.

Att koppla ihop hörlurarna med datorn går smidigt och snabbt via bluetooth.

Risken med trådlösa hörlurar är ju att ljudet riskeras att störas och på så vis så blir ljudkvaliteten sämre. Denna risk är som bortblåst då hörlurens sändare levererar signaler via en 2,4 GHz anslutning.

Mikrofonen på detta headset är grymt. Det är en mikrofon i absolut toppklass. Med denna mikrofon kommer dina polare garanterat att höra din röst högt och tydligt.

Allt gott, Oliver

1 svar på ”Bästa gaming headset 2023 – bästa gaming hörlurar 2023”

Lämna en kommentar