Bästa gaming bordet 2023 – bästa gamingskrivbord 2023

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

För att få till den där gaminghörnan så behövs det ett gamingbord. Idag finns det många olika gamingskrivbord vilket gör det svårt att veta vilket som är bäst. Det kan också vara svårt att veta vad man ska tänka på innan man köper ett gamingbord. Därför har jag gjort research och tagit fram listan bästa gaming bordet 2023, dessutom delar jag med mig av en del viktiga saker att tänka på innan köpet. 

Jag kommer börja med att här nedan visa er en tabell över min lista bästa gaming bordet 2023. Där kan ni snabbt och enkelt se de olika produkterna och vilken plats de fick. Därefter kommer jag gå igenom bra saker att tänka på innan man köper ett gamingbord. Avslutningsvis så går jag igenom varje produkt på listan och säger vad jag gillar med just den. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.

1. Svive Cygnus Gaming Desk - bästa gaming bordet 2022

2. Svive Vega Gamingskrivbord - bästa budget gamingbordet 2022

3. Arozzi Arena Gaming Desk - bästa premium gamingbord 2022

Vad ska man tänka på innan man köper ett gamingbord?

 • Hur brett ska bordet vara? Många gånger kan det vara problematiskt att få plats med ett skrivbord. Se därför till att mäta och se hur stort gamingbord just du har plats för. Välj dock inte ett för litet så att du knappt får plats med musmattan och tangentbordet. Är du också på jakt efter en ny gamingskärm så läs gärna min artikel om de bästa gamingskärmarna.
 • Hur djupt ska gamingbordet vara? Ska ett bord användas för gaming så behöver den ha plats för många olika saker, exempelvis skärm och tangentbord. Detta innebär att den inte bara behöver vara bred utan även djup. Annars riskerar du att behöva ha tangentbordet i knät. 
 • Hur högt ska bordet vara? Här behöver man titta på hur hög stolen men ska sitta på är, men också hur högt man själv gillar att ha sitt bord. 
 • Ska det gå att höja och sänka bordet? På en del bord kan man justera höjden, vilket är väldigt praktiskt. Då kan du exempelvis höja det när du inte använder det för att enklare kunna sätta in stolen under bordet. Ibland vill man också ha olika höjder beroende på vad man gör för saker på datorn. 
 • Bordets utseende. Gamingbord kan vara i olika färger, olika material, olika design på benen osv. Kolla därför på ett par olika gamingbord för att ta reda på vilket utseende som tilltalar dig. 

Bästa gaming bordet 2023

När jag har satt ihop listan över bästa gaming bordet 2023 så har jag tittat på pris, design och funktion. Detta för att göra en så rättvis bedömning och kunna kora det bästa gamingbordet 2023. 

1. Svive Cygnus Gaming Desk – bästa gaming bordet 2023

 • Heltäckande musmatta
 • Passar de flesta gamingrummen
 • Får plats med två gamingskärmar

Svive Cygnus Gaming Desk är väldigt populärt eftersom det är ett väldigt bra gamingbord.

Gamingbordet har en tillhörande musmatta som täcker hela bordets yta. Du behöver alltså inte vara det minsta orolig för att musen ska glida ut från musmattan.

Själva bordet är också skarvat framtill så att du ska kunna sitta närmare bordet, ifall du vill det.

Storleken på detta gamingbord är både dess styrka och svaghet. Styrka då det inte tar så mycket plats och man enkelt få in det även om man bor trångt. Svaghet eftersom att det är för litet ifall man gillar att ha mycket saker på sitt bord. DU får exempelvis inte plats med mer än 2 stycken gamingskärmar. För de flesta räcker dock 2 gamingskärmar och den övriga yta som finns, men för dig som vill ha ett väldigt stort bord så är inte detta ett för dig.

2. Svive Vega Gamingskrivbord – bästa budget gamingbordet 2023

 • Plats för 2 mindre bildskärmar
 • Justerbara fötter
 • Snygg design

Svive Vega Gamingskrivbord är det bästa budget gamingbordet 2023. Bordet är 120 cm långt och 60 cm brett. Det är perfekt för att få plats med en skärm men det går även att trycka in två mindre skärmar.

Något som är väldigt smidigt är att varje fot kan justeras individuellt, vilket innebär att om golvet lutar lite så kan du enkelt justera för det. Bordet är även skarvat lite så att du kommer längre in med stolen och kroppen.

Designen är i mitt tycke också mycket bra. Bordsytan är även kolfiberstrukturerad vilket ger en premiumkänsla.

Detta gamingbord är mycket prisvärt och i perfekt storlek för dig som inte har överdrivet mycket plats.

3. Arozzi Arena Gaming Desk – bästa premium gamingbord 2023

 • Heltäckande musmatta över hela bordet
 • Hål i bordet för att enklare kunna dra kablar
 • Högt pris

Detta gamingbord har en hög prislapp men är också väldigt bra.

Den har en heltäckande musmatta som har en bra kvalitet. Musen glider enkelt och smidigt över musmattan.

Framtill så går bordets form inåt vilket gör att man kan hamna närmare gamingskärmen och på så vis få en bättre spelupplevelse.

Detta bord är också väldigt stort vilket innebär att du definitivt lär få plats med alla saker som du vill ha.

Att ha en bra gamingstol som passar gamingbordet är också viktigt, mer om det kan du läsa här.

Allt gott, Oliver

3 svar på ”Bästa gaming bordet 2023 – bästa gamingskrivbord 2023”

 1. Hej!
  Vi köpte Deltacobordet i vitt till min son. Har du tips om en vit musmatta som täcker så stor del av bordet som möjligt? Hittar inget i exakt rätt form – det går inte att skära till själv väl? Sen ska mattan funka bra för gaming också 😊
  Hälsningar Sigrid

  Svara
  • Hej!

   Vad kul med ett gamingbord, hoppas sonen blir nöjd :). Vad gäller stora vita musmattor så måste jag säga att utbudet är väldigt dåligt. Jag skulle tro att det beror på svart är den mest dominanta färgen bland gamingprylar och svart och vitt passar kanske inte jättebra. Utöver det så har ju vita musmattor samma problem som alla vita saker ha, att de riskerat bli smutsiga och fula. Med det sagt tycker jag det är väldigt snyggt med vitt bord och vit musmatta.

   Jag har inte speciellt bra koll på vita musmattor och gjorde därför lite sökningar. Den bästa som jag kunde hitta var denna. Den är ganska stor men täcker tyvärr inte hela bordet.

   Jag har personligen inte testat att själv skära i musmattan. Vad jag dock förstått det som när jag läst lite snabbt kring det så ska det gå. Det förutsätter dock att du har en vass kniv eller liknande och att du skär rakt. Risken är dock att musmattan “fransar” sig efter ett tag. Vissa säger att det ska gå och sandpappra kanterna för att förhindra det men jag är skeptisk till att det går att göra så mycket åt det. Jag hade nog personligen inte testat att skära i musmattan.

   Hoppas mitt svar var till nytta, om inte hoppas jag att ni har bättre lycka när ni gör era sökningar :).

   Med vänlig hälsning,
   Oliver

   Svara

Lämna en kommentar