Bästa datorhögtalare 2023 – bästa gaming högtalare 2023 [GUIDE]

Senast uppdaterad september 19, 2023 av Oliver

Ljud är en viktigt oavsett om du tänkt kolla på youtube, spela spel eller jobba på datorn. Många märker att ljudet från datorskärmen sällan är bra och ser därför värdet i att ha bra datorhögtalare. Det finns idag mängder med datorhögtalare ute på marknaden och det gör det svårt att veta vilken man ska köpa. Därför har jag tagit fram listan bästa datorhögtalare 2023 för att underlätta för dig.

Här nedan ser du en tabell över listan bästa datorhögtalare 2023. Därefter kommer en del bra saker att veta om datorhögtalare innan man bestämmer sig för vilken som ska köpas.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen.

1. Logitech Z-906 - bästa datorhögtalare 2022

2. Logitech Z623 - bästa 2.1 datorhögtalare 2022

3. Logitech G560 Lightsync - bästa högtalare för gaming 2022

4. Logitech Z407 - bästa budget datorhögtalare 2022

Surroundhögtalare eller inte?

Det första du bör bestämma dig för innan du köper datorhögtalare är om de ska surroundljud eller inte. Utan surroundljud blir högtalaren mycket billigare nämligen. 

Surroundljud ger ett bättre ljud och en bättre upplevelse. Med surroundljud blir ljudet mer omslutande. Gamers gillar surroundljud då spelupplevelsen gör det mer verklighetstroget. Har du inte tänkt att spela spel så är datorhögtalare med surroundljud överflödig i min mening. 

Högtalare med surroundljud (5.1) har sex stycken enheter (fem högtalare och en bashögtalare) vilket innebär att det tar lite extra plats. Har du inte ett stort skrivbord/bord så finns risken att du inte får plats med alla enheterna eller att det blir helt fullt på bordet. 

Har du inte plats för surroundhögtalare eller helt enkelt inte den budgeten, misströsta inte, vanliga datorhögtalare med 2.0 och 2.1-system funkar bra de också. 

Vad ska du använda datorhögtalaren till?

Innan du köper en datorhögtalare så är det viktigt att du har tänkt på vad den ska användas till. Ska du lyssna på musik? Gaming? Eller kanske kolla på film? Beroende på vad högtalaren ska användas till så är vissa mer lämpade än andra. 

Ska den användas för musik, då kan det vara klokt att titta på högtalarsystem med en bashögtalare för att kunna njuta fullt ut av musiken. Ska du istället spela spel och kolla på film så är det viktigt med surroundljud. 

Storleken

Hur mycket plats kan högtalarna ta? Har du begränsat med utrymme så är det klokt att tänka på det när du väljer datorhögtalare. Att enheterna är små behöver inte betyda att de är dåliga. 

Även storleken på rummet där du sitter är viktigt att ha i beaktande. Sitter du i ett litet rum så behöver du inte ha så hög effekt på högtalarna. Då kan det vara perfekt att ha mindre högtalare som har lite lägre effekt. Det omvända gäller såklart om du sitter i ett stort rum.

Bästa datorhögtalare 2023

Sutligen har det blivit dags att gå igenom listan bästa datorhögtalare 2023. Först vill jag dock nämna hur jag kommit fram till vilken datorhögtalare som är bäst i test 2023. Jag har främst tittat på egenskaper, kundrecensioner och pris. Jag har inte personligen testat någon av produkterna fysiskt.

1. Logitech Z-906 – bästa datorhögtalare 2023

 • 5.1 med surroundljud
 • THX-certifierad
 • Perfekt för film, musik och gaming

Logitech Z-906 är den bästa datorhögtalaren 2023. Detta eftersom den är i toppklass vad gäller bas, surround ljud och samtidigt har ett rimligt pris.

Vill du få en fantastiskt gamingupplevelse? Eller vill du kunna skapa en biokänsla hemma? Denna högtalare funkar till allt. Ska du inte använda den till datorn är det bara att ansluta den till tv:n.

Högtalaren har en THX-ceritifiering som är en riktig kvalitetsstämpel.


2. Logitech Z623 – bästa 2.1 datorhögtalare 2023

 • 2.1- system
 • THX-certifiering
 • Mycket prisvärda

Logitech Z623 är den bästa 2.1 datorhögtalaren 2023. Trots att det är en 2.1 är den kraftfull och den innehar kvalitetsstämpeln THX-certifiering.

Av tidigare kunder som köpt denna högtalare lyfts ofta att den är väldigt prisvärd och att den håller länge. Det finns flera som skriver om att de använt högtalaren i 10 års tid.


3. Logitech G560 Lightsync – bästa högtalare för gaming 2023

 • Grym belysning
 • Bra ljud
 • 2.1-system

Logitech G560 Lightsync är den bästa högtalaren för gaming 2023. Förutom att leverera ett grymt ljud med bra bas kan denna högtalare även lysa i flertalet olika färger. Perfekt för gaming-riggen. När de inte är påslagna är de också väldigt snygga – tack vare sin svarta stilrena design.


4. Logitech Z407 – bästa budget datorhögtalare 2023

 • Mycket ljud för pengarna
 • Bluetooth
 • Bra ljudupplevelse

Logitech Z407 är den bästa budget datorhögtalaren 2023. Högtalaren är en 2.1-högtalare men med mycket bra ljud. Ljudet har tagits fram i Logitechs ljudlabb för att uppnå en fantastisk ljudupplevelse. Med denna högtalaren får du verkligen mycket ljud för pengarna.


Frågor och svar

Går det att använda datorhögtalare till TV:n?

Ja det går. Datorhögtalare är små och brukar kunna få plats på tv-bänken. Ansluter datorhögtalarna brukar kunna göras med hjälp av en 3.5 mm kabel. 

Datorhögtalaren brusar

Här gäller det klassiska knepet, kolla så att alla sladdar sitter ordentligt. Kolla också så att sladdarna inte överlappar andra kablar, varken de till högtalarna eller annan elektronik. Ger högtalarna fortfarande ifrån sig ett brusljud så hör av dig till den butik där du köpte högtalarna. Lagning kan då vara aktuellt. 

Lämna en kommentar